Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia odstartovala přípravu remízou s Olympiakosem, Vaclík nechytal

V úvodním přípravném utkání před novou sezonou remizovali fotbalisté Slavie s Olympiakosem 1:1. Řeckého šampiona poslal v rakouském Welsu ve 34. minutě do vedení Oleg Rjabčuk, ale ještě do poločasu srovnal tečovanou střelou Aiham Ousou. V dresu aténského klubu nenastoupil český reprezentační gólman Tomáš Vaclík ani nová posila útočník Denis Alijagič, který do týmu před pár dny zamířil právě ze Slavie.

Přípravné utkání Slavia - Olympiakos
zdroj: twitter.com/Olympiacos FC

Trenér Pražanů Jindřich Trpišovský nasadil do základní sestavy dvě letní posily - obránce Douděru a Santose. V ofenzivě hráli hned tři Nigerijci - křídla Usor s Olayinkou a útočník Sor, který však musel po necelé půlhodině střídat kvůli zranění.

"Vypadá to na vykloubené rameno, kluci mu ho hned nahodili. Yira jede na sono a uvidíme, co ukáže. Kluci ale říkali, že by to mělo být v pohodě," uvedl pro klubový web asistent slávistického trenéra Jaroslav Köstl.

V zápase nenastoupili reprezentanti Lingr s novou posilou Jurečkou a ze zdravotních důvodů ani Masopust. "Lukáš Masopust už ale šel do zátěžových věcí a dělal 90 procent toho, co ostatní kluci v přípravě. Teď nebyl k dispozici kvůli tomu, že je nemocný. Nebylo mu dobře. Jinak už to vypadá, že by postupně mohl být připraven," doplnil Köstl.

Český vicemistr sice začal aktivněji, ale výraznější šance si od úvodu vytvářel Olympiakos. První dvě možnosti ještě řecký mistr neproměnil, ale ve 34. minutě už otevřel skóre, když střelu po odrazu od tyče doklepl do sítě Rjabčuk.

Slavia ovšem hned za devět minut srovnala. Po rohovém rohu napálil za vápnem míč Ousou a tečovaný pokus zapadl do horního rohu. Po změně stran sešívané při největší šanci druhé půle podržel gólman Mandous.

Další utkání v rámci soustředění v Rakousku odehraje Slavia v úterý proti Rapidu Bukurešť.

Zamíří do Edenu liberecký Tiéhi, či švédský stoper Hien?

Köstl zároveň potvrdil, že se červenobílí zajímají o libereckého záložníka Christa Tiéhiho a švédského obránce Isaka Hiena. Z Českých Budějovic se rozhodli zpětně odkoupit záložníka Matěje Valentu.

Tiéhi dosud v české lize odehrál za Slovan a předtím za Opavu 41 utkání. "Co se týká Tiéhiho, je to typologie hráče, která nás zajímá," přiznal Köstl.

Sport
zdroj: ČT4

Slavia se podle médií už nějakou dobu zajímá o osmnáctiletého švédského útočníka Oscara Vilhelmssona z Göteborgu. Aktuálně má ovšem blíže do Edenu zřejmě třiadvacetiletý švédský obránce Hien z Djurgardenu. "Aktivita kolem Vilmhelssona není taková. Projížděli jsme si nějaká jeho utkání a zatím to není úplně aktuální. Co se týká Hiena, tam nějaký zájem z naší strany je," podotkl Köstl.

Slavia si také podle něj stahuje z Českých Budějovic záložníka Valentu. Dvaadvacetiletý středopolař předloni přestoupil do Dynama, pražský celek ale měl možnost zpětného odkupu hráče za zvýhodněných podmínek. Valenta má v lize na kontě 41 startů a dva góly.

"Dozrál čas jeho návratu, za poslední půlrok udělal obrovský progres, možná jeden z největších v lize. Dostal se do reprezentační jednadvacítky, jeho přínos by měl být jasný," pokračoval Köstl, asistent hlavního slávistického trenéra Jindřicha Trpišovského.

Odejít by naopak podle spekulací médií mohl nigerijský křídelník Peter Olayinka. "Peter je v Praze šťastný, ze zahraničních hráčů je tady nejdéle a Slavia mu přirostla k srdci. V každém rozhovoru, který s ním vedeme, je to vidět. Jestli na něj přijde adekvátní nabídka, tak to není hráč, kterému bychom bránili v odchodu. Odvedl zde skvělé služby. Na druhou stranu je to ohromně kvalitní fotbalista, který by nám chyběl. Proto buď přijde nabídka, která nepůjde odmítnout, nebo doufáme, že s námi zůstane," dodal Köstl.

Slavia Praha - Olympiakos Pireus 1:1 (1:1)

Branky: 43. Ousou - 34. Rjabčuk.

Sestava Slavie: Mandous - Douděra (61. Van Buren), Ousou (46. Kačaraba), Santos (72. Talovjerov), D. Jurásek (72. M. Jurásek) - Holeš (61. Ševčík) - Usor (46. Ewerton), Hromada (61. Icha), Traoré (72. Samek), Olayinka (61. Oscar) - Sor (27. Tecl, 72. Fila). Trenér: Trpišovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články