Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Jovovič se stal po roce opět hráčem Jablonce. Koscelník končí v Liberci

Před minulou sezonou Jablonec opustil a odešel do klubu Sutjeska Nikšič. Nyní se ale černohorský křídelník Vladimir Jovovič na dobře známou adresu, kde už působil v letech 2017 až 2021, vrací. To další severočeský klub Liberec o jednoho hráče přišel. Obránce či záložník Martin Koscelník přestoupil ze Slovanu do Rapidu Vídeň.

Vladimir Jovovič
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Jsem rád, že jsem zpátky v Jablonci. Nečekal jsem, že to bude tak rychle, ale přemýšlel jsem o tom, že se do Jablonce někdy vrátím. Měl jsem ještě nějaké možnosti, ale když šlo o Jablonec, tak jsem moc nerozmýšlel. Tady jsem doma, znám to tu a znám i český fotbal," řekl Jovovič.

Po reprezentačních povinnostech se k týmu trenéra Davida Horejše, jenž v minulosti vedl České Budějovice, připojil později. "Jsem rád, že tu je. Hrál jsem proti němu dost zápasů a vždy to bylo proti Českým Budějovicím těžké. Ví, co chce hrát, co chce od hráčů, jakou má taktiku a fotbalové myšlení. My to musíme plnit, odehrát dobře přípravné zápasy, zvládnout soustředění a připravit se na sezonu, aby se Jablonec vrátil tam, kde byl poslední čtyři roky," uvedl Jovovič.

Sedmadvacetiletý hráč během čtyř sezon odehrál v české lize 103 zápasů a vstřelil 15 branek.

Koscelník zamířil z Libere do Rakouska

Sedmadvacetiletý slovenský reprezentant Koscelník podepsal s Rapidem smlouvu do roku 2025.

"Jednal jsem i s dalšími kluby, ale po debatách s vedením Rapidu jsem okamžitě věděl, že tam chci přestoupit. Rapid je největší klub v Rakousku a chci přispět k tomu, abychom byli co nejúspěšnější ve všech soutěžích. Mám velkou radost, že budu nosit dres týmu, který je rekordmanem v počtu titulů Rakouska," řekl Koscelník.

Během čtyř sezon v Liberci odehrál 96 ligových zápasů a dal tři góly. Za reprezentaci nastoupil v 11 utkáních a vstřelil jednu branku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články