Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Slavia chce napravit tragický start proti Dukle

Praha – Čtrvté ligové kolo otevírá malé pražské derby, ve kterém Dukla hostí Slavii. Zatímco Dukle se v novém ročníku relativně daří, sešívaní odstartovali podzim tragicky. Ze tří zápasů mají jediný bod a trápí je především děravá obrana. Všechny předchozí čtyři duely těchto soupeřů v lize však skončily remízou 0:0. Dukla může prodloužit sérii třinácti domácích ligových zápasů bez prohry trvající od loňského září. Podrobnou on-line reportáž přinese náš web.

Slavia vstoupila do sezony levou nohou. V úvodních třech kolech remizovala s Ostravou, prohrála v Liberci a naposled nebodovala ani v pondělní domácí dohrávce s Olomoucí. "Je ostuda, že máme zase takový začátek. Určitě budou nějaké změny v sestavě, tři zápasy tápeme a je třeba, aby dostali šanci jiní hráči," prohlásil trenér Slavie Michal Petrouš.

Od porážky 2:3 se Sigmou uplynuly teprve čtyři dny, nedostatek času na regeneraci ale trenéra netrápí. "Musíme udělat pozitivní atmosféru, aby kluci šli na Duklu v pohodě. Je dobře, že se hraje už v pátek, alespoň to mohou za kratší dobu rychleji napravit, protože bod ze tří zápasů je málo," upozornil Petrouš.

Jeho protějšek Luboš Kozel doufá, že by ve vzájemném souboji mohl konečně padnout gól. "Se Slavií se hrál vždy vyrovnaný a bojovný zápas. Dá se říci, že v každém utkání vycházela obě mužstva ze zajištěné obrany, a protože ani v jednom z nich nepadla branka, nesl se v tomto duchu vždy celý zápas. Tentokrát doufám, že lidé uvidí branku," řekl někdejší obránce vršovického rivala.

Jeho tým je v tabulce pátý, ze tří zápasů porazil ale jen Olomouc a naposled prohrál v Teplicích. "My se budeme snažit předvést lepší výkon, než jsme podali v Teplicích, a navázat tak na domácí utkání s Olomoucí. Díky vědomí, že se nám v domácím prostředí daří, si věříme i na silnější soupeře. Ač se Slavii teď příliš nedaří a je bodově dole v tabulce, její mužstvo svou kvalitu má, zejména co se ofenzivy týče," dodal Kozel. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články