Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Teplicím se daří. Poradily si i s Duklou

Teplice – Loni trápící se Teplice letos ještě neprohrály a ve 3. kole zdolaly dosud také neporaženou Duklu Praha. Vítězství 2:1 domácím zajistily góly dvou cizinců, v prvním poločase Bosňana Ljevakoviče, ve druhém Konžana Litsingiho. Za Duklu snížil pět minut před koncem z penalty Malý. Teplice mají po třech zápasech sedm bodů a atakují čelo tabulky. 

Utkání Teplice - Dukla Praha
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Dobré výkony teplických hráčů v prvních kolech nalákaly do hlediště téměř šest tisíc diváků. Neodradil je ani vydatný déšť, který se na Stínadla snesl dvacet minut před utkáním. Zmírnil se až pár minut po výkopu a hned nato se začali činit i fotbalisté. Nejdřív to byl hostující Pospěch. Ten se trefil v předchozím kole hned čtyřikrát do sítě Olomouce a hned po pěti minutách se mohl ukázat znovu. Vystihl Vachouškovu zpětnou přihrávku, zkusil přehodit brankáře Grigara, jenže branku vůbec netrefil.

Víc se ale tlačily dopředu Teplice. Ljevakovič našel kolmicí mezi obránci Jindráčka, jenže jeho ránu vyrazil vybíhající Rada, který vzápětí zneškodnil i dorážku Litsingiho. Utkání se zklidnilo a zmizely i náznaky šancí. Až ve 31. minutě tepličtí hráči zapomněli na to, že Dukla hraje na tři útočníky a Pázler měl na levé straně spoustu místa na zpracování i centr na zadní tyč na Bergra. Jenže ten nedokázal střelu dobře usměrnit.

Stejně jako po první šanci i tentokrát přišla za tři minuty odpověď domácích, a navíc gólová. Odražený míč za vápnem přiťukl Salami Ljevakovičovi, který se trefil po zemi přesně k tyči. Hned po pauze mohla Dukla vyrovnat z velmi podobné střely jako při prvním gólu Teplic, jenže Malý branku netrefil.

Zdeněk Ščasný (Teplice): "Dukla už má tři čtyři roky zažitý způsob hry, je ve velké pohodě, takže to byl těžší zápas než ten první. Myslím, že naše výhra je zasloužená, navíc se musela i líbit. Po druhém gólu jsme trošku zatáhli blok, to se stávat nemá, musíme být aktivní až do konce. Dukla přitom dlouho nevěděla, jak se dostat do vápna. Jsem spokojený, jak jsme odehráli ta první tři kola, musíme v tom pokračovat." 

Luboš Kozel (Dukla): "Myslím, že jsme schopni podat lepší výkon. Rozhodlo se v první půli. Měli jsme dvě vyložené šance, jenže místo abychom šli do vedení, tak jsme do něj pustili domácí. Domácím to vyhovovalo, navíc ve druhé půli byli aktivnější, důraznější a nám dělala velký problém rozehrávka. Nepamatuju si, že bychom ve druhé půli krom penalty nějak ohrozili branku. Že to ještě bude drama, se ale čekat dalo. Domácí hrají s velkým nasazením a už proti Slovácku málem přišli o třígólové vedení." 

Pro hosty to byla poslední velká šance ze hry, pak už byli nebezpeční jen domácí. Během deseti minut si vypracovali čtyři dobré šance a poslední z nich se ujala. Krob zleva našel ve vápně volného Litsingiho, který napálil míč pod břevno. Navázal tak na dva góly z prvního kola.

Teplice už potom slevily z hodně běhavého fotbalu a zápas si hlídaly. Přesto se nakonec o výsledek musely bát. V 84. minutě ve zdánlivě nedůležitém souboji na straně vápna zřejmě fauloval ve skluzu Krob a nařízenou penaltu proměnil Malý. Víc už toho ale Dukla nestihla.

FK Teplice - Dukla Praha 2:1 (1:0) Branky: 35. Ljevakovič, 61. Litsingi - 85. Malý z pen. Rozhodčí: M. Paták - Mencl, Hrabovský. ŽK: Jablonský, Ljevakovič, Krob - Romera, Vorel, Pospěch, Gedeon. Diváci: 5 950.

Teplice: Grigar - Matula, Jablonský, Lüftner, Krob - Litsingi, Ljevakovič (79. Táborský), Vachoušek, Nivaldo (90. Krátký) - Jindráček, Salami (77. Mahmutovič). Trenér: Ščasný.

Dukla: Rada - Romera, Božič, Vorel, Vrzal - Hlinka (62. Kalouda), Malý, Gedeon (86. Marek) - Berger, Pospěch, Pázler (62. Néstor). Trenér: Kozel. 

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články