Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Sigma po přestřelce zdolala Slavii a poprvé v sezoně vyhrála

Praha – První trojbodový zisk v nové sezoně si v souboji týmů bez vítězství připsali fotbalisté Sigmy Olomouc. Ti v dohrávce třetího kola zvítězili po gólové přestřelce na hřišti Slavie 3:2 a odlepili se z posledního místa tabulky. O branky Hanáků se postarali Šindelář, Navrátil a Lietava. Za domácí se trefil Petrák a Kisel.

Slavící hráči Sigmy
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Na Pražanech byl špatný start do sezony mnohem viditelnější než na soupeři a první půle tak patřila hostům. Poprvé zahrozili v osmé minutě, kdy si na přímý kop naběhl Dreksa a domácí zachránil brankář Černý.

Slávistům se v ofenzivě nedařilo. Když už se dostali do dvou brejků, pokazili si je nepřesností. Střední část úvodního dějství postrádala vzruch, oběma týmům navíc ztěžoval hru nekvalitní terén, který po zápase čeká rekonstrukce. Od úterý bude v Edenu probíhat instalace nového trávníku před Superpohárem mezi Bayernem Mnichov a Chelsea.

Trápení slávistů vrcholilo deset minut před pauzou. Při rohovém kopu zůstal trestuhodně volný Šindelář a jeho hlavička z poměrně velké dálky zapadla do sítě. Dvě minuty nato mohlo být s domácími ještě hůř. Falta postupoval sám na Černého, ale trefil pouze tyč. Až pak se Slavia probudila, Kiselův přímý kop ale vytáhl bývalý gólman červenobílých Zlámal a Petrák vzápětí mířil po rohovém kopu vedle.

Petrouš do druhé půle poslal Škodu místo nevýrazného Fenina, svůj tým ale z letargie neprobudil. To Sigma do druhého poločasu vlétla aktivně, za což byla odměněna druhou brankou. Nejprve po Schulmeisterově rohu ještě Lietava hlavičkoval, po hodině hry už ovšem Olomouc pojistila svůj náskok. Při brejku zůstal úplně sám Navrátil a s přehledem obstřelil Černého.

Domácí mohl nadobro srazit Dreksa, který doklepl míč zblízka do sítě, jenže pomezní sudí chybně odmával ofsajd. Místo definitivního rozhodnutí slávisté zápas zdramatizovali. Zlámal v 69. minutě neodhadl centr z rohového kopu a Petrák svým druhým gólem v lize snížil.

Slávisté ale na zvrat pomýšleli jen jedenáct minut, než Lietava s přehledem zakončil další brejk a druhou brankou v olomouckém dresu hosty opět uklidnil. Slavia se nevzdala a Kisel v 88. minutě z přímého kopu snížil. Nápor domácích umocnilo vyloučení Škerleho, ale na vyrovnání už neměli čas. Sigma tak napravila minulou porážku z Dukly 0:4.

Slavia Praha - Sigma Olomouc 2:3 (0:1)

Branky: 69. Petrák, 88. Kisel - 35. Šindelář, 61. Navrátil, 80. Lietava. Rozhodčí: Příhoda - Filípek, Kříž. ŽK: Juhar, Škoda - Schulmeister, Lietava, Škerle, Zlámal. ČK: 89. Škerle. Diváci: 5842. 

Slavia: Černý - Nitrianský (66. Škutka), Bortel, Petrák, Čonka - Gecov, Zmrhal - Koreš (55. Štěpán), Kisel, Juhar - Fenin (46. Škoda). Trenér: Petrouš.

Olomouc: Zlámal - Vidlička, Dreksa, Škerle, Javůrek - Šindelář - Schulmeister (77. Varadi), Navrátil, Pospíšil (61. Houska), Falta - Lietava (83. Doležal). Trenér: Kotůlek.

Michal Petrouš (Slavia): "Z naší strany to bylo absolutně nevydařené utkání, výsledek 2:3 je pro nás milosrdný. Můžu být spokojen jen s poslední dvacetiminutovkou, kdy jsme se nadechli k tlaku, zkorigovali výsledek. Zase takovýhle začátek, jeden bod ze tří zápasů, to je ostuda. Jsme málo poctiví směrem dozadu, chyba je v bránění celého mužstva. Chvílemi jsem měl sto chutí vlítnout na hřiště. Utkání bylo o charakteru, o vůli a myslím, že někteří hráči v tom mají rezervy. Jedna věc je, když se daří. Na jaře jsme neměli co ztratit, teď když je trochu tlak, to vypadá, že neběháme. To, že jsme na jaře zvládli čtyři zápasy, neznamená, že to půjde samo. Bylo vidět, že někteří hráči to pod tlakem nezvládají a tlak se bude ještě stupňovat. Budu si muset s některými pohovořit."

Martin Kotůlek (Olomouc): "Přijeli jsme sem s úmyslem zvítězit, to se nám podařilo. Na tuhle výhru jsme čekali. Máme těžké rozlosování, ale budeme se teď snažit na tohle vítězství navázat. Dnes jsme za výhrou šli, byli jsme aktivní a hráli to, co jsme chtěli. Měli jsem dostatek brankových
příležitostí ještě za stavu 1:0, navíc ještě neuznaný gól, který teď nechci hodnotit. Pro diváky to byl zajímavý zápas. Padlo pět gólů, takže se bylo na co dívat."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články