Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Příbramský šok: Jablonec nečekaně narazil a sen o druhém místě se mu vzdaluje

O zlaté body se hrálo v Příbrami a domácí, kteří bojují o záchranu, překvapivě udolali Jablonec, jenž hraje na dálku se Spartou o druhé místo zaručující předkolo Ligy mistrů, gólem Mezery ze 77. minuty. Jablonec prohrál po 11 kolech, Příbram ztrácí na nesestupové příčky už jen dva body.

Příbram - Jablonec
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Jablonec přijel v roli vysokého favorita, ale před přestávkou to potvrzoval spíš jen větším množstvím nebezpečných možností než samotnou hrou. Už ve čtvrté minutě zahrozil pronikající Považanec, který nastřelil z pravé strany tyč.

Ve 27. minutě prodloužil hlavou míč dobře strážený Doležal na Kratochvíla, jenže ten místo odvážného samostatného úniku akci zpomalil a tísněn stopery Šimana nepřekonal. Domácí gólman byl úspěšnější i v přímém souboji s Doležalem ve 39. minutě. Příbramští ještě před poločasem přišli o stopera Oliviera Kingueho, kterého nahradil Cmiljanovič.

První náznak šance měla Příbram až po pauze, kdy hrubku obrany stačil napravit včasným vyběhnutím pod nohy Lubegy brankář Hanuš. Obraz hry se příliš neměnil. Domácí sice drželi krok ve středu pole, ale jejich akce vesměs končily daleko od Hanuše a blíže k rozhodnutí měli zprvu hosté.

Jenže Krobovu dorážku v 71. minutě vykopl Cmiljanovič z opuštěné branky. Za šest minut ale přišel přímý kop, při kterém Pilík přesně našel Cmiljanoviče. Jeho lehkou teč hlavičkou chybující Hanuš neudržel a nabíhající zadák Mezera doklepl míč do sítě. Skóroval poprvé v ligové kariéře.

"Mám ohromnou radost, je to neskutečné. Je to můj první ligový gól a navíc tak důležitý. Ta dnešní výhra nám dá sílu, budeme bojovat do poslední chvíle, co to půjde," uvedl Mezera.

Vyrovnání mohlo přijít vzápětí po rozehrání, ale střídajícího Pilaře skvělým zákrokem z metru vychytal Šiman. Hosté v závěru bojovali alespoň o remízu, ale Příbram si už nenechala výhru sebrat. Bodovala potřetí z posledních čtyř kol a minimálně pro tento týden odvrátila hrozbu sestupu.

1. FK Příbram - FK Jablonec 1:0 (0:0)

Branka: 77. Mezera. Rozhodčí: Marek - Paták, Hock - Berka (video). ŽK: Mezera, Pilík, Antwi - Kratochvíl, Zelený, Pleštil, Rada (trenér). Diváci: 162 (omezený počet).

Příbram: Šiman - Nový, S. Kingue, O. Kingue (40. Cmiljanovič), Mezera - Pilík, Zorvan (90.+2 Kvída), Rezek, Soldát, Vávra (84. Antwi) - Lubega (90.+2 Voltr). Trenér: Valachovič:

Jablonec: Hanuš - Štěpánek, Kubista, Zelený, Krob (85. R. Hrubý) - Hübschman (82. Chramosta) - Pleštil (66. Smejkal), Považanec, Kratochvíl, Jovovič (66. Pilař) - Doležal. Trenér: Rada.

Jozef Valachovič (trenér Příbrami): "Byl to velmi těžký zápas s výborným soupeřem a my navíc trochu zaspali úvod. Měli jsme i trochu štěstí. Ale potom jsme se oklepali a drželi se plánu čekat na rozhodující okamžik. Hráli jsme hodně zodpovědně a ta šance přišla. Před zápasem jsme si řekli, že nás teď čekají tři finálové zápasy, že nic nevzdáme. Hráči to splnili, i když samozřejmě bez chyb to nebylo. Vidíme týden od týdne, že se tým zvedá i v tréninku. Nechybí nám sebevědomí, dnes navíc byli ohromně cítit zkušení hráči a další se k nim přidali. Věříme dál, s další vervou se zase začneme připravovat na Pardubice."

Petr Rada (trenér Jablonce): "Zasloužená prohra. Domácí bojovali, hráli více srdcem a my k utkání nepřistoupili dobře. První poločas byl špatný a v druhém jsme nezačali o mnoho lépe. Chyběla nám agresivita a domácí čekali na naši chybu, která přišla při standardce. Chtěli jsme hrát tak jako v minulých zápasech, ale nic z toho jsem tam neviděl. Neumím si to vysvětlit, takto odevzdat zápas je trestuhodné. Předchozích 31 kol hrajeme, abychom si splnili nějaký cíl, ale pak to tady takovým nesebevědomým výkonem pokazíme. I když samozřejmě stále budeme věřit. Čekají nás ještě dvě kola, musíme obě vyhrát a doufat."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články