Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vrba si užil skalp Plzně a chválil sparťanské příznivce. "Byli třináctým hráčem," prohlásil

Emotivní zápas proti svému bývalému zaměstnavateli z Plzně prožil v dohrávce 23. ligového kola sparťanský trenér Pavel Vrba. Přestože Letenští brzy prohrávali, díky obratu v závěrečné půlhodině uzmuli cenné vítězství 3:1. Pražané podle svého kouče, který mimo jiné vyzdvihl přínos části fanoušků v hledišti, ukázali obrovskou kvalitu.

Trenéři Pavel Vrba (vpravo) a Michal Bílek
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Vrba během dvou angažmá ve Viktorii vyhrál třikrát titul a jednou domácí pohár. S mužstvem navíc třikrát startoval v Lize mistrů. "S Plzní to jsou pro mě zápasy jako s Baníkem. Jsou to zápasy, které jsou pro mě trošku víc a je to dobře. Jsem rád, že jsem Plzeň porazil," řekl Vrba, jenž v neděli oslavil výhru 3:1 i nad svým dalším bývalým klubem Ostravou.

"Úplně nedokážu posoudit, jestli to byl nejlepší výkon. Byly tam průměrné pasáže, ale druhý poločas z naší strany úplně nejlepší asi doopravdy byl," doplnil.

Letenští podle něj předvedli velkou sílu. "Když porovnáte kvalitu soupeřů, nad nimiž jsme vyhrávali výrazněji a ve větší pohodě, tak Sparta ukázala, jakou má obrovskou sílu a kvalitu a jakým fotbalem se chce prezentovat. Pokud toto dokážeme, může to být pro nás obrovská vzpruha. Ukazujeme, že Sparta má silné mužstvo. Doufám, že to bude i dál," prohlásil Vrba.

Pražané neprohráli šest kol po sobě a posunuli se na druhé místo o skóre před Jablonec. "Určitě je pro nás obrovská výhoda, že se nám podařilo dva hrozně těžké zápasy s Baníkem a Plzní zvládnout. Předběhli jsme Jablonec, máme výhodnější postavení. Spíš nás to zavazuje k tomu, že poslední tři kola musíme uhrát víc než Jablonec. To je naším úkolem. Naším cílem je kvalifikace do Ligy mistrů, protože je to mimořádná soutěž. Hrozně rád bych ji tady na podzim zažil," konstatoval Vrba.

Pozitivní vliv fanoušků

Díky pilotnímu projektu ministerstva zdravotnictví mohli fanoušci na Letné zaplnit 10 procent kapacity stadionu. "Je úžasné, jak nám pomohli. Chci jim za to strašně poděkovat. Doopravdy nebyli dvanáctým, ale třináctým hráčem, protože ten obrat patří i jim," chválil Vrba.

Zároveň je vyzval, aby se na sociálních sítích zdrželi urážek vůči Srdjanu Plavšičovi. Srbský záložník podruhé za sebou chyběl v zápasové nominaci a po vypršení smlouvy na Letné skončí. Podle spekulací médií se od léta stane hráčem největšího rivala Slavie.

"Buďme korektní, chovejme se slušně. Buďte fanoušci Sparty, o to vás žádám jako trenér Sparty, který pro ni chce momentálně udělat maximum. Chovejte se tak, abychom byli úspěšní a ne abychom měli nějaké jiné problémy," přál si Vrba.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Obnovenou premiéru na lavičce Viktorie prožil Michal Bílek, který v pondělí nahradil odvolaného Vrbova nástupce Adriana Guľu. Plzeň nastoupila v novém rozestavení 3-5-2.

"Věděli jsme, co budou hrát, v jakém rozestavení. Michal není trenér, který by se najednou objevil odnikud. Je to trenér, který má svoji historii, a my jsme s ní pracovali," dodal Vrba po souboji bývalých trenérů české reprezentace.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články