Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zbrojovka gólem v nastavení urvala remízu v Liberci, záchrana se jí ale stejně vzdálila

Remíza, která ani pro jeden z týmů nic moc neřeší. Zbrojovka musí sbírat body, aby udržela naděje na ligovou záchranu. Liberec zase potřeboval zvítězit, aby podpořil své pohárové ambice. Dlouho to přitom vypadalo, že Slovan díky brance Jhona Mosquery kráčí za vítězstvím, jenže Brno dokázalo vyrovnat z poslední možné šance ve 3. minutě nastavení a v Liberci se tak nakonec zrodila remíza 1:1.

Damián Bariš z Brna
zdroj: ČTK/Petrášek Radek

Zbrojovka v lize pošesté za sebou nezvítězila, na první nesestupové místo ztrácí tři body a v případě nedělní výhry Teplic nad Českými Budějovicemi soutěž definitivně opustí. Liberec získal z posledních tří kol jen dva body a nevyužil šanci poskočit na páté místo.

Severočeši vstoupili do utkání lépe a ve třetí minutě měli první gólovou šanci. Pešek našel přízemním centrem z levé strany Rabušice, ale ten z hranice malého vápna sám před brankářem Berkovcem selhal a zamířil vedle.

Je nám líto, video expirovalo.
PŘENOS ČT: Sestřih utkání Liberec - Brno

Hosté ve zbytku poločasu drželi v poli s favoritem krok. V 16. minutě Hladíkovu střelu zblokoval bránící Chaluš, chvíli nato Štepanovský v dobré pozici ve vápně vystřelil jen slabě do gólmana Knoblocha. Tři minuty před pauzou znovu zahrozili Severočeši, Rabušic však ve velké šanci pálil mimo, byť měl před brankou úplně volného spoluhráče.

Hned dvě minuty po změně stran dostal po standardce z dorážky míč do sítě brněnský Hladík, ale rozhodčí branku neuznali kvůli tomu, že podle nich přihrávající Růsek hlavičkoval z ofsajdu. Na opačné straně ve 49. minutě podržel Zbrojovku Berkovec, který vyškrábl Rabušicovu takřka gólovou hlavičku po Fukalově centru.

"Z těch šancí musím dát minimálně dva góly a ten zápas by skončil úplně jinak, 3:0 nebo 4:0. Bohužel jsem to nedal," litoval Rabušic.

V 64. minutě měli domácí k vedení ještě blíž. Sudí Lerch nařídil k velkému údivu hostů po zákroku Reitera, který po odehrání míče zasáhl Fukalu, penaltu, ale Maru z pokutového kopu vychytal brankář Berkovec.

"Střet jsem viděl velmi dobře z bočního postavení. Nejdřív hráč Reiter odkopl míč, noha mu v tom směru pokračovala dál a intenzivně trefil, podrazil, kopnul hráče Fukalu. Z mého pohledu byl střet tak intenzivní, že se jednalo o přestupek, i když už byl míč odehraný. Videorozhodčí Karel Hrubeš se mi podíval na záběr, já jsem mu to popsal a on mi říkal, že z jeho pohledu to vidí stejně. Intenzita byla braná jako přestupek, potvrdil mi pokutový kop," řekl Lerch.

"V první okamžik jsem si myslel, že je to faul na našeho. Ale video to vidělo, tak si asi tu penaltu obhájí. Včera večer jsem viděl jedny takové stránky, tak jsem se podíval na Liberec, kam kopou penaltu. Věděl jsem, že to hodně kope tam. Šel jsem tam na tuty," uvedl Berkovec.

O 10 minut později zachránila Zbrojovku tyč po stříleném centru od Koscelníka. Severočeši po prostřídání stupňovali tlak a v 77. minutě už vedli. Jeden z čerstvých hráčů Mosquera si naskočil na Peškův centr z pravé strany a hlavou obloučkem překonal Berkovce. Kolumbijský křídelník skóroval poprvé od lednového vítězství 3:0 v Brně.

Poté nevyužil šanci na zvýšení po samostatném brejku Pešek a domácí to mrzelo. V poslední minutě nastavení nacentroval Přichystal a úplně nepokrytý Růsek hlavou využil laxního bránění domácích stoperů.

"Situace před inkasovaným gólem mě mrzí, protože jsme měli balon v držení my. Těší mě, že to hráči nezabalili. Všichni nás už nás poslali do druhé ligy, ale dnes hráči ukázali, že mužstvo má kvalitu a charakter. Ještě jsme nesestoupili," uvedl brněnský trenér Richard Dostálek.

"Na vedení jsme se strašně moc natrápili a stejně nám to nestačí. Smutný příběh. Počítat umí každý, zase jsme nevyužili možnost dostat Plzeň pod výrazný tlak. Ale nic nebalíme," dodal Hoftych.

Slovan Liberec - Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)

Branky: 77. Mosquera - 90.+3 Růsek. Rozhodčí: Lerch - Dobrovolný, Šimáček - Hrubeš (video). ŽK: Pernica (Brno). Diváci: 850 (omezený počet).

Liberec: Knobloch - Fukala, Chaluš, Jugas (46. Purzitidis), Mikula - Faško (58. Mosquera), Mara (76. Matoušek) - Koscelník, Sadílek, Pešek (90.+2 Michal) - Rabušic (58. Rondič). Trenér: Hoftych.

Brno: Berkovec - Bariš, Hlavica, Pernica, Moravec - Čermák - Štepanovský (82. Fousek), Růsek, Texl (75. Fila), Reiter (67. Přichystal) - Hladík. Trenér: Dostálek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články