Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Příbram si poradila s Olomoucí a vzdálila se spodku tabulky

Příbram - Důležitý krok k záchraně udělali na závěr podzimu fotbalisté Příbrami, když v 16. kole doma porazili Sigmu Olomouc 3:0. Přezimují tak se ziskem 20 bodů, zatímco nováček soutěže jich má na kontě o pět méně. V 55. minutě otevřel skóre tvrdou střelou Josef Hnaníček, pojistky přidali Antonín Barák a Roman Bednář. Příbram uspěla po třech prohrách, Olomouc naopak venku prohrála páté z posledních šesti utkání a nedala v nich ani gól. 

Roman Bednář zpečetil výhru Příbrami
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

V příbramské sestavě se místo potrestaného Dosoudila objevil teprve sedmnáctiletý stoper Chaluš, který si ligový debut prožil v minulém kole na Slavii, kde odehrál jedinou minutu. Příbram měla více ze hry a dostávala se ke standardkám, ale branku hostů ohrožovala zejména střelami zdálky. Barákův pokus skončil těsně vedle a Suchana s Pilíkem vychytal brankář Buchta.

Olomoucký gólman svůj tým podržel i ve 35. minutě, kdy proti němu běžel Bednář, ale Buchta mu rychlým vyběhnutím šanci zmařil a dobíhající Pilík nedokázal využít odkryté branky. Sigma v první půli zahrozila jen tvrdou ránou Housky z přímého kopu z 35 metrů, jinak se v útoku neprosazovala. Až v úvodu druhé půle prošla přihrávka až na volného Plška, toho ale vychytal Hruška.

V 55. minutě se dočkali domácí. Po závaru se odrazil míč na hranici vápna ke zcela volnému Hnaníčkovi, který tvrdou střelou dal už čtvrtý gól v sezoně. Olomouc inkasovala po 237 minutách. Domácí ožili a Buchta musel vyškrábnout zpod břevna hlavičku Baráka. Reprezentant do 21 let se ale dočkal v 66. minutě, kdy Bednář utekl obraně, obešel i brankáře, nadvakrát sice míč do sítě nedostal, ale dorážející Barák už ano.

Olomouc musela hru otevřít a Příbram měla prostor pro brejky. Při jednom z nich sice Bednář špatnou přihrávkou zazdil jasnou šanci, vzápětí ale po dalším brejku dostal ideální centr od Baráka a hlavou završil domácí vítězství. Bývalý reprezentant skóroval poprvé od 3. kola. 

1. FK Příbram - Sigma Olomouc 3:0 (0:0)Branky: 55. Hnaníček, 66. Barák, 84. Bednář. Rozhodčí: Julínek - Moláček, Hájek. ŽK: Sus, Hnaníček - Radakovič, Buchta.

Příbram: Hruška - Sus, Chaluš, Zápotočný, Divíšek - Tregler, Hnaníček (90. Januška) - Pilík, Barák, Suchan - Bednář (90. Kilián). Trenér: P. Tobiáš.

Olomouc: M. Buchta - Hubník, Rajnoch (71. Vašíček), Radakovič, Vepřek - Šindelář, Houska - Navrátil, Plšek (66. Ševčík), Moulis (59. Falta) - Malec. Trenér: Jílek. 

Pavel Tobiáš (trenér Příbrami): "Byl to velmi důležitý zápas a jsem nesmírně rád, že jsme ho zvládli a ještě přidali i několik třešinek. Nebylo to vůbec jednoduché, jak se může zdát podle výsledku. Olomouc dobře kombinovala, my se do nich těžko dostávali, ale přístup byl správný. Ve druhé půli jsme přidali i kreativitu. Měli jsme hodně situací, po kterých jsme mohli dát i více branek, ale to by bylo vůči Sigmě kruté. Jsem rád, že jsme podzim zakončili takto a že se nám bude přes zimu lépe dýchat. Můžeme dál pracovat s mladými hráči a nemusíme se bát o ligové bytí."

Václav Jílek (trenér Olomouce): "Bylo to utkání o prvním gólu. Průměrný zápas s velkým množstvím chyb. My ho ale neodpracovali tak, jak jsme chtěli. Byl to nejslabší výkon od mého příchodu k týmu. První poločas byl velmi špatný, většina hráčů se schovávala, proto jsme si k tomu o poločase hodně důrazně něco řekli. To se projevilo na výkonu, ale přišly dvě individuální chyby a bylo rozhodnuto." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články