Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Mladíci Příbrami slaví v Youth League postup a mohou narazit na Real či PSG

Bukurešť – Velkého úspěchu dosáhli příbramští fotbalisté do 19 let v UEFA Youth League. Jediný český zástupce postoupil do jarní části play-off, když v odvetě předkola na hřišti Viitorulu Constanta remizoval 0:0 a po domácí výhře 2:0 mohl slavit. Ve vyřazovací části může Příbram narazit mimo jiné na Real Madrid, Paris St. Germain nebo Atlético Madrid.

Slavící dorostenci Příbrami
zdroj: Twitter 1. FK Příbram

Soupeře se Příbram, která v odvetném duelu neproměnila čtyři minuty před koncem penaltu, dozví po losu 14. prosince. První kolo vyřazovací části se bude hrát v únoru na jeden zápas a svěřenci trenéra Petra Janoty se v něm představí v domácím prostředí.

Mládežnickou ligu UEFA zatím z českých klubů hrála zatím pouze Viktoria Plzeň, která do prvního ročníku v sezoně 2013/14 postoupila díky účasti áčka v Lize mistrů. V konkurenci CSKA Moskva, Manchesteru City a Bayernu Mnichov však tehdy neuhrála ani bod.

Příbram se do Youth League kvalifikovala jako český šampion díky změně pravidel. Prvních dvou ročníků se totiž účastnily pouze kluby, jejichž seniorské týmy startovaly v Lize mistrů, před touto sezonou se však liga rozšířila o vítěze 32 nejvyšších soutěží podle žebříčku UEFA.

Oslavy příbramských mladíků:

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články