Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 1972: ČSSR - SSSR

Plzeň po výhře nad Boleslaví je v čele, Sparta opět neuspěla v Liberci

Praha – Vedení v první fotbalové lize si přebrali fotbalisté Plzně. Pomohla jim k tomu kromě vítězství 1:0 nad Mladou Boleslaví také ztráta Sparty, která stejným poměrem prohrála v Liberci a na svého soka ztrácí tři body. Venkovní formu potvrdila Slavie. Sešívaní vyhráli na Slovácku 2:0. Jablonec zase dokázal, že je letos remízovým králem. Osmý nerozhodný výsledek si připsal v Teplicích (2:2).

Liberecký Lukáš Pokorny se raduje z vítězství nad Spartou
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Slovan Liberec - Sparta Praha 1:0

Před zápasem trenér Liberce Jindřich Trpišovský kvůli řadě zraněných hráčů vtipkoval, že možná bude muset nastoupit sám. Jeho svěřenci však i přes řadu důležitých absencí duel se Spartou zvládli na jedničku. Pražany porazili 1:0 díky krásné brance Dzona Delarge. Letenští tak opět potvrdili, že se jim na severu Čech nedaří, když zde počtvrté v řadě nevyhráli, a přišli o první místo.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/324025-sparta-se-na-prvni-misto-nevratila-na-pude-oslabeneho-liberce-opet-padla/)

Viktoria Plzeň - Mladá Boleslav 1:0

Do čela tabulky jde Plzeň. Viktoria porazila Mladou Boleslav, které se poprvé po dvaceti soutěžních zápasech nepodařilo skórovat, 1:0. Středočeši si sice vypracovali dvě stoprocentní příležitosti, Plzeň ale většinu utkání dominovala a výhru jí přinesla přesná hlavička Ďuriše po vynikajícím centru Kovaříka. Slovenský útočník tak potvrdil skvělou fazonu, skóroval už pojedenácté z dosavadních třinácti ligových startů. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/323998-plzen-ukoncila-kanonadu-boleslavi-a-jde-provizorne-do-cela/)

Teplice - Jablonec 2:2

Chtěli usilovat o titul, ale k tomu mají hodně daleko. Fotbalisté Jablonce přesto v jedné věci vládnou celé lize, a to v počtu remíz. Severočeši jich mají na kontě již osm. Poslední do sbírky přidali v Teplicích, kde neproměnili penaltu a uhráli výsledek 2:2. Jablonečtí tak zůstávají v tabulce na sedmém místě, jejich soupeř je devátý.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/324044-z-jablonce-se-stava-remizovy-kral-bod-si-veze-i-z-teplic/)

Slovácko - Slavia Praha 0:2

Třináct bodů z posledních pěti venkovních zápasů získali fotbalisté Slavie. Červenobílí zvítězili v Uherském Hradišti nad Slováckem 2:0. Domácí byli v první půlhodině lepší, ale skóre otevřeli Pražané, když se trefil Vukadinovič a Slovácko navíc přišlo o zraněného brankáře Heču. Po přestávce už diktovala tempo utkání Slavia, která ještě navýšila vedení poté, co Zmrhal využil nedorozumění mezi domácími stopery. Slovácko prodloužilo výsledkovou krizi, z posledních čtyř utkání získalo jediný bod.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/323994-slavia-znovu-uspela-venku-na-slovacku-vyhrala-2-0)

Bohemians 1905 - Baník Ostrava 3:1

"Klokani" si proti Baníku připsali svou teprve druhou výhru v této ligové sezoně, potřetí za sebou bodovali a posunuli se na třinácté místo tabulky. Naopak Baník podvanácté ze čtrnácti kol prohrál a z poslední příčky ztrácí na patnáctou Jihlavu už osm bodů. Skóre otevřel v 21. minutě Uruguayec Rafael Acosta, po pauze přidal dvě branky střídající Patrik Schick a v závěru už jen snížil Martin Dostál.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/323996-mizerie-banikovcu-pokracuje-nedokazali-bodovat-v-dolicku)

Příbram - Zlín 1:2

Jednoznačně největším překvapením ligy stále zůstává fantastická fazona nováčka ze Zlína. Výběr Bohumila Páníka, který se navíc prezentuje pohledným fotbalem, dokázal zvítězit i na hřišti Příbrami, odkud se žádnému týmu nevozí body snadno. I díky gólům Koreše a Jordana porazili Ševci Středočechy 2:1 a mají tak jistotu, že i po 14. kole zůstanou v horní polovině tabulky. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/323993-tazeni-zlina-nekonci-sevci-prekvapive-vyhrali-v-pribrami)

Jihlava - Brno 2:0

Jihlava v předehrávce porazila Brno 2:0 a minimálně do soboty opustila předposlední místo. Zbrojovka nebodovala poprvé po čtyřech zápasech a zůstala v tabulce pátá. Vysočina rozhodla o třetím vítězství v sezoně až po změně stran, kdy se prosadili Lukáš Vaculík z penalty a Ekvádorec Augusto Batioja.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/323961-jihlava-doma-porazila-brno-a-opustila-predposledni-misto)

Sigma Olomouc - Dukla Praha 0:0

Utkání Sigmy Olomouc s Duklou Praha potvrdilo to, co napovídaly statistiky. Tým z Julisky na hřištích soupeřů ještě letos nevyhrál a vybojoval už svou pátou remízu, Olomouc zase potvrdila své domácí trápení, teprve druhou výhru si nezajistila ani nyní. Bezbrankový výsledek příliš nepomohl ani jednomu z celků, které tak zůstávají jen několik bodů nad hranicí sestupu.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/323995-bezbrankova-marnost-dukla-venku-stale-nevyhrala-sigma-opet-nezvitezila-doma)


Hlavní zprávy