Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Při hokejbale střílel góly, ale v Pardubicích se Šejvl nikdy do útoku nehrnul

Nejen fotbalem živ je fotbalista. To platilo i u obránce Pardubic Martina Šejvla, který hrál také hokejbal. A dobře, patřil mezi nejlepší v týmu, který později vyhrál extraligu, a jeho spoluhráči vozili medaile z mistrovství světa. "Měl jsem to blízko z domu, ve Svítkově se dělal nábor. Bylo nám deset jedenáct let a s klukama ze třídy jsme se přihlásili. Pár let jsem to tady hrál," vzpomíná.

V zápase Ostravy s Pardubicemi stíhá Šašinku Šejvl
zdroj: ČTK autor: Vladimír Pryček

"Je to úplně jiný sport, jiný povrch, jiný pohyb," říká dnes, kdy už se chodí na svoje bývalé spoluhráče jen dívat. "Dělat něco rukama, na to fotbalista není zvyklý, takže mě z toho pak už bolelo zápěstí a tak jsem toho nakonec nechal, ale bavilo mě to hodně," vybavoval si v programu Studio fotbal - Extra před devátým ligovým kolem, v němž jeho tým v Praze – Vršovicích v pátek hostí Sigmu Olomouc.

V Hokejbale také fotbalový obránce hrál v útoku a střílel góly. "Hrál jsem tady něco jiného než při fotbale, ve fotbale bráním, tady jsem byl v útoku a dával hodně gólů," vzpomíná s tím, že ve fotbale se do útoku nikdy nehrnul.

"Měl jsem rád souboje u mantinelu a občas jsem někoho vyprovokoval, což mě docela baví i teď," přiznává, ale vylučovaný prý moc často nebýval.

Je nám líto, video expirovalo.
Šejvl ve fotbale brání, v hokejbale dával gól

Jeho bývalý spoluhráč z hokejbalu Jan Mroviec potvrdil, že v týmu, z něhož vzešlo hodně reprezentantů, patřil Šejvl k nejlepším. "Dával spoustu gólů a ještě víc jich dokázal připravit. Můj otec, když ho teď vidí v televizi, jak hraje ligu, tak mi vždycky připomíná, že byl v hokejbale nejlepší," říká.

O tom, že by fotbal vyměnil za hokejbal, ale obránce Pardubic nikdy neuvažoval. "Trenéři na fotbale ani nevěděli, že hraju i hokejbal, jen jsem se někdy omluvil, že nebudu, když jsme hráli důležitý zápas. Ale fotbal jsem měl pořád na prvním místě," tvrdí a stále na hokejbal chodí, ale už většinou jen jako fanoušek.

"Dělal jsem i pořadatele na hokejbale před třemi čtyřmi lety, když tady bylo mistrovství světa a klukům jsem fandil," dodává fotbalista, jenž v této sezoně v dresu Pardubic odkopal sedm z osmi zápasů.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články