Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Boleslavská kanonáda zbrzdila v rozletu oslabené Pardubice

Čtyři góly veze nováček z Mladé Boleslavi do Pardubic. Ambiciózní celek narazil poprvé po třech výhrách a jeho porážku zmírnil gólem Huf na 1:4 až v závěru utkání. Boleslavský celek, který naopak po třech zápasech poprvé v lize naplno bodoval, rozhodl zápas už do přestávky, kdy po trefách Tatajeva, Budínského a Túlia vedl už 3:0. Ve druhém poločase pak zvýšil už na 4:0 Drchal. 

Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují z gólu
zdroj: ČT4 autor: Radek Petrášek

V týmu Pardubic se během reprezentační pauzy vyskytl větší počet osob nakažených koronavirem. Na lavičce chyběl jeden z trenérů Jaroslav Novotný, hosty tak vedl pouze Jiří Krejčí, který je kvůli chybějící licenci oficiálně veden jako asistent. Oproti poslednímu ligovému duelu s Opavou došlo v sestavě Východočechů ke čtyřem změnám. Scházel mimo jiné kapitán Jeřábek, naopak prvoligový debut si odbyli Vít, Samuel Šimek a v závěru Kurka.

První šanci si v utkání, které se kvůli opatřením v boji proti koronaviru hrálo bez diváků, připsal ve 12. minutě domácí útočník Škoda. Jeho prudkou ránu z vápna zastavil brankář Boháč. Vzápětí Škoda zblízka mířil mimo a stejně dopadla na druhé straně Hlavatého střela šajtlí zpoza šestnáctky.

Po 20 minutách se domácí prosadili. Mázaňova střela po rohovém kopu se odrazila na zadní tyč a Tatajev skluzem překonal Boháče. Pardubičtí inkasovali v lize po 290 minutách. O čtyři minuty později zvýšil na 2:0 z přímého kopu první brankou v ligové sezoně Budínský. Kapitán Středočechů za chvíli málem přidal i třetí gól, ale ve skluzu trefil tyč.

"Dnes jsme si pomáhali standardkama. Jsme za to rádi, protože je hodně trénujeme a dosud se nám nich v moc nedařilo. To, že Bůďa to takhle krásně trefil, je dobře pro něj i pro nás," řekl mladoboleslavský obránce Jakub Klíma.

V závěru úvodního dějství Boháč vytěsnil Zahustelovu ránu. Následný Budínského rohový kop však hostujícímu gólmanovi vypadl z rukavic a Túlio se hlavou nemýlil. Dvaadvacetiletý Brazilec si připsal premiérovou trefu v české nejvyšší soutěži.

Po změně stran hosté přidali, ale střídající Huf zamířil těsně mimo. Na opačné straně Škoda neprostřelil Boháče. Čtvrt hodiny před koncem se prosadil střídající Drchal přízemní střelou z šestnáctky a zvýšil už na 4:0. O pět minut později upravil výsledek rovněž střídající Huf, který se nejlépe zorientoval ve vápně a v lize se trefil poprvé.

Mladoboleslavští bodovali počtvrté z posledních pěti kol a doma potřetí za sebou neprohráli. Pardubice prohrály venku třetí ze čtyř duelů v ligové sezoně a podruhé tříbrankovým rozdílem. Ve 4. kole podlehly v Ostravě 0:3.

FK Mladá Boleslav - FK Pardubice 4:1 (3:0)

Branky: 20. Tatajev, 24. Budínský, 45. Túlio, 75. Drchal - 80. Huf. Rozhodčí: Machálek - Blažej, Hrabovský. Bez karet. Bez diváků.

M. Boleslav: Mikulec - Jakub Klíma, Tatajev, Křapka, Mazáň - Janošek (67. Ikaunieks), Túlio (90. D. Šimek) - Zahustel, Budínský (90. Kulhánek), Douděra (79. L. Mašek) - Škoda (67. Drchal). Trenér: Weber.

Pardubice: Boháč - Prosek, Šejvl, Toml, Surzyn - Čihák - Vít, S. Šimek (46. Huf), Hlavatý, Sláma (81. Kurka) - Černý (81. Petráň). Trenér: Krejčí.

Jozef Weber (trenér M. Boleslavi): "Potřebovali jsme už zabrat. Jsem rád, že se nám to povedlo po slušném výkonu. V první půli byl velice slušný, ve druhé půli to šlo dolů i zásluhou soupeře, který se zvedl. Přesto mě vítězství těší. Jediné, co mě mrzí, je inkasovaná branka, chtěli jsme to dohrát s nulou. Co se týče průběhu, zaslouženě to bylo 2:0. Po zkušenostech s Budějovicemi jsme věděli, že 2:0 je ošidný výsledek. Jsem rád, že přišla uklidňující třetí branka do šatny, která utkání rozhodla."

Jiří Krejčí (asistent trenéra Pardubic): "Sluší se poblahopřát soupeři, protože vyhrál zaslouženě. Spíš mě mrzí, že jsme v prvním poločase dostali tři góly ze standardních situací. Zvlášť první dvě branky mě mrzí. Budínského standardní situace u druhého gólu byla zahraná velmi dobře, ale předcházel tomu zbytečný faul, trochu jsme tam spali. Víc se mi líbil druhý poločas, nevzdali jsme se a opravdu jsme bojovali. Měli jsme tam i příležitosti a mohli jsme to zdramatizovat. Bohužel v tomto složení mladých hráčů, kteří určitě mají budoucnost, tam chyběla zkušenost. V důležitých fázích to bylo znát. I kvůli tomu dopadl výsledek takhle. Nejsem na mladé hráče vůbec naštvaný, protože někteří mě mile překvapili."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články