Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ligoví hráči se převlékají venku a někdy při tréninku pomůže i popelnice

Zvláštní doba si žádá zvláštní přístup. Ligoví fotbalisté už aspoň mohou trénovat v plném počtu, i když pandemie covid-19 občas lehce pročistí soupisky, o čemž se nyní přesvědčují ve Slavii, Spartě, Jablonci i jinde. Jenže tak to zkrátka je, covid je tu, a ani stále testovaní hráči se mu nevyhnou, i když například kádru nováčka z Pardubic se virus vyhýbá, a tak mohou trénovat pohromadě.

Překvapení ligy z Pardubic si po středečním dnu volna opět zatrénovalo už v plném počtu a fotbalisti nováčka soutěže už berou omezení jako danou věc. "Jsou věci, které nemůžeme ovlivnit. Opatření jsme přijali a respektujeme je," konstatoval po tréninku v areálu na Vinici kapitán Jan Jeřábek, který byl stejně jako ostatní rád, že už tým mohl trénovat pohromadě a ne jen ve skupinkách po šesti. "V šesti lidech to nebylo ono," dodal kapitán týmu.

Ovšem hráči stále nemohou do kabin, a tak se musejí převlékat venku. "Vypadáme jako partička kluků, kteří si přišli jen tak zakopat," komentoval to s úsměvem šestatřicetiletý Jeřábek, který věří, že se liga po avizovaných dvou týdnech opět rozběhne.

Je nám líto, video expirovalo.
Profi sportovci mohou venku trénovat bez omezení, uvnitř zatím ne

Zkušený defenzivní fotbalista je také rád, že v pardubickém týmu zatím nebyl nikdo nakažený. "Zatím je to dobré, snad se nám to bude vyhýbat. Na kafíčka nechodíme, teď vlastně ani není kam, takže věříme, že se udržíme v dobré kondici a brzy se budeme moci vrátit k zápasům," dodal Jeřábek na internetových stránkách pardubického týmu.

Popelnice jako tréninkový prvek

Trénovat se ale dá nejen všude, ale i se vším. Kdo by čekal jako součást tréninku ligového týmu popelnici? A přece je to reálné.

V Baníku Ostrava se snažili trenéři hráčům zpestřit přípravu nezvyklým způsobem. Něco na způsob fotbal-golfu, jen místo jamky zabrala popelnice. Soutěž si v tréninkovém centru ostravského klubu na Bazalech střihli fotbalisti ještě před uvolněním počtu hráčů a soutěž zveřejnil Baník na Facebooku.

Z pětice Patrizio Stronati, Daniel Holzer, Muhamed Tijani, Ondřej Chvěja a Jan Baránek byl nejúspěšnější dvacetiletý nigerijský útočník Tijani, který dostal balon na místo určení nejrychleji.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články