Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Přetažený slávista Juhar: Fanoušci mě přijali

Praha - V téměř každém derby pražských "S" se představí hráč, který oblékl dres obou největších rivalů v lize. Pro letní posilu slávistických fotbalistů Martina Juhara bude duel proti Spartě o to prestižnější, že na Letné působil ještě v minulé sezoně. Jak dopadne jeho premiéra v sešívaném dresu v 238. derby, můžete sledovat živě na ČT4 i našem webu v sobotu večer od 19:15. 

Martin Juhar
zdroj: slavia.cz autor: Martin Malý

Slovenský levý obránce či záložník se na šlágr podzimu těší, nechce se ale nechat unést emocemi. Reakce soupeřových fanoušků se nebojí. "Splní se mi sen, derby jsem si ještě nezahrál. Jsem rád, že si ho zahraju za Slavii,prohlásil Juhar.

Bývalý slovenský reprezentant do 21 let přišel do Sparty před rokem z Košic, na Letné ale po slibném začátku vypadl ze sestavy a letos v letní přestávce přestoupil do konkurenční Slavie. Možná i proto berou příznivci z Edenu jeho přestup mnohem klidněji než loňské angažování trenéra Františka Straky. "Myslím, že mě fanoušci přijali fajn a rozumíme si," uvedl s úsměvem Juhar.

Čtyřiadvacetiletý Slovák se před derby neobává ani reakce sparťanských příznivců, kteří se při jeho příchodu do klubu dozvěděli, že ho Letná očarovala. O rok později ji vyměnil za Eden.

"Zlákala mě ta atmosféra na Spartě a ten stadion. Ve slovenských poměrech nic takového není. Byla to přirozená reakce každého fotbalisty, který má sen za někoho hrát. V životě nelituji žádného rozhodnutí, když člověk řekne svůj názor, je to normální," konstatoval Juhar.

První derby v kariéře si chce užít, emoce se ale snaží krotit. "Myslím, že jsem toho ve Spartě zase tolik neodehrál a nedokázal. Každopádně derby je fotbalový svátek, největší v Čechách, a já jsem rád, že mohu být jeho součástí," dodal autor jedné ligové branky.

Latka vs. Jarošík

Na jaře v posledním pražském derby proti Spartě otevřel slávistický Martin Latka v úvodu svým gólem skóre a přispěl k remíze 1:1. Zkušený stoper by si přál proti letenskému rivalovi podobný průběh, jen s vítězným koncem pro červenobílé. Výhra by pro něj byla dodatečným dárkem k 28. narozeninám. 

Jiří Jarošík a Martin Latka
zdroj: slavia.cz autor: Martin Malý

V minulém derby Latka hned po čtrnácti minutách poslal Slavii do vedení a rozhodně by se nezlobil, kdyby to v sobotu zopakoval. "Bylo by krásné do derby vstoupit jako do toho posledního. Doufám, že opět půjdeme do vedení a tentokrát už to dotáhneme do vítězného konce," řek Latka.

Zatímco v minulých sezonách vstupovala Sparta do šlágru sezony jako favorit, tentokrát se role změnily. Letenští jsou sice v tabulce výš, mají za sebou ale sérii tří soutěžních porážek. Naopak Slavia 432 minut neinkasovala. "Myslím, že máme rovnocenné šance. Minulý rok byl jasný, ale teď bych řekl, že není důvod, aby Sparta byla favoritem," uvedl Latka.

Na druhou stranu je ale přesvědčený, že sparťanská neúspěšná série derby neovlivní. "Minulou sezonu jsme se trápili, celé jaro jsme hráli podivně a málem jsme je tady porazili. S tím nikdo nepočítal. Je to tak specifický zápas, že nehraje roli, že jsme čtyřikrát hráli s nulou a Sparta třikrát prohrála. To se maže," prohlásil Latka.

Slávisté mají o to větší motivaci, že odvěkého rivala v ligovém utkání v novém Edenu ještě neporazili. "Neřekl bych, že je to deka. Spíš naopak motivace. Už by bylo zapotřebí sérii utnout a vyhrát tady," uvedl slávistický stoper, který se znovu potká s bývalým spoluhráčem z Birminghamu a kamarádem Jiřím Jarošíkem.

Před jarním derby sparťanský stoper hecoval Latku prohlášením, že ho v Anglii učil jíst příborem. Slávistický bek odpověděl stylově gólem a na lavičku si vzal příbor, nakonec ho ale Jarošíkovi neukázal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články