Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kisel: Výsledky Sparty nebudou mít na derby vliv

Praha - V minulých sezonách vstupovali fotbalisté pražské Slavie do derby proti Spartě v roli outsidera, před sobotním soubojem v Edenu se ale role trochu změnily. Červenobílí půjdou do zápasu povzbuzeni sérií čtyř utkání bez inkasované branky, naopak Letenští v součtu s Evropskou ligou třikrát za sebou prohráli. Slávisté, kteří jsou v tabulce pět bodů za rivalem, to ale za žádnou velkou výhodu nepovažují.

Karol Kisel
zdroj: ČTK autor: Stanislav Zbyněk

"Jsem stoprocentně přesvědčený, že to žádný vliv mít nebude. Minulý rok nám nevěřili a nakonec jsme málem vyhráli. Je to tak specifický zápas, že nehraje roli, že jsme čtyřikrát hráli s nulou a Sparta třikrát prohrála. To se maže," řekl stoper Martin Latka, který se gólově prosadil v jarním derby a přispěl k remíze 1:1.

Také trenér Petr Rada se domnívá, že pro Slavii nebude neúspěšná sparťanská série výhodou. "Myslím, že v derby favorit neexistuje. Předchozí výsledky si musíme my i Sparta zhodnotit sami. Začíná se za stavu 0:0, a jak se bude utkání vyvíjet, o to se zasadí oba týmy na hřišti," uvedl Rada, kterého čeká první derby v roli hlavního trenéra. Souboj pražských "S" považuje za vrchol ligové sezony.

Petr Rada: "Slyšel jsem nějaké hlasy, že Sparta s Plzní je víc než Sparta se Slavií, ale tohle může říct jen ten, kdo neví o tradici fotbalu. Ať jsou ty kluby v jakékoliv situaci, je to nejvíc, co může být. Klobouk dolů před Plzní, dělá vynikající jméno českému fotbalu, ale derby je z mého pohledu víc."

Stejný názor má i záložník Karol Kisel. Jeho motivaci zvyšuje fakt, že na Spartě dříve hrával a letenského rivala navíc momentálně vede Vítězslav Lavička, s nímž společně působil v australském Sydney. "Něco jsem tam prožil. K panu Lavičkovi cítím velký respekt, je to pro mě svátek. Moc bych si přál, abychom vyhráli," prohlásil Kisel.

Předchozí výsledky podle něj nebudou mít na derby vliv. "Je jedno, co bylo předtím. Znám prostředí na Spartě a asi dobře vím, co se tam děje. Ale nemyslím, že by to mělo ovlivnit sobotní utkání," uvedl Kisel. Slávisté očekávají, že bude na zápas plno, momentálně je prodáno asi devět tisíc vstupenek. Dva tisíce lístků má k dispozici Sparta. 

Ladislav Krejčí proti Slavii
zdroj: Sport Image

Sparťané berou derby hlavně jako šanci zapomenout na poslední tři porážky v soutěžních zápasech. "Když zvládneme derby, všechno bude zapomenuto," uvedl Krejčí. Prohry v Plzni, Lyonu a pondělní nezdar v ligové dohrávce s Olomoucí prý sparťany nesvazují. "Prohrát třikrát za sebou je nepříjemná věc, ale musí nás to spíš nakopnout, než abychom na sobě měli nějakou deku a podléhali tomu," řekl Krejčí.

Jako sparťanský odchovanec vnímá derby se Slavií jako jeden z vrcholů celé sezony. A nepřipouští si, že by Sparta znovu klopýtla. "Pro nás to je především možnost, abychom odčinili, co jsme si v posledních zápasech nadrobili," uvedl dvacetiletý záložník. "Je to velmi prestižní zápas. Osobně jsem před ním nervóznější než před všemi jinými."

Je nám líto, video expirovalo.
Před derby Sparta - Slavia

Když dnes sparťané rozebírali nezdařený zápas s Olomoucí, v jejich táboře prý nevládla poraženecká nálada. "Samozřejmě jsme si vyříkali všechno, co se stalo, ale trenéři nezvyšovali hlas. Ukázali jsme si na chyby, na které doplácíme. S Olomoucí jsme podruhé za sebou dostali gól ze standardky, máme potíže s centrovanými míči do vápna. Toho se na Slavii musíme vyvarovat a být koncentrovanější," prohlásil Krejčí.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články