Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Plzeň může utéct Spartě, Praha hostí malé derby

Praha - Už na tři body může dnes vedoucí Plzeň odskočit druhé Spartě, která se na hřiště dostane až v pondělní dohrávce s Olomoucí. Po úspěchu v Evropské lize narazí tým Pavla Vrby na Teplice, které šest utkání v řadě nevyhrály. Praha zas bude hostit malé derby mezi Duklou a Slavií.

Teplice sice z posledních sedmi utkání čtyřikrát neskórovaly, plzeňský trenér je přesto nepodceňuje. "Teplice nejsou v optimální pohodě, ale zase se posílily o dva kvalitní hráče Keriče a Jarolíma. Doma budou hrát agresivně a dynamicky a určitě budou chtít bodovat. My samozřejmě také jedeme do Teplic uspět, o to zajímavější fotbal by to měl být pro diváky," míní Vrba.

Ten by kvůli špatnému fyzickému stavu ofenzivních opor mohl poslat na hřiště novou akvizici - ostříleného útočníka Adamova. "Jeho start je hodně reálný," řekl.

V Mladé Boleslavi rezignoval Miroslav Koubek a funkce se v pondělí ujal dosavadní sportovní ředitel Ladislav Minář. Pod ním chtějí hráči ukončit sérii tří porážek. K tomu ale potřebují zdolat neoblíbeného soupeře Hradec Králové. "Do utkání jdeme dvojnásobně motivovaní, neboť chceme ukončit sérii porážek a také přerušit nelichotivou bilanci střetnutí s východočeským soupeřem, kterého jsme ještě nikdy neporazili," řekl Minář.

Naopak Jihlava má před sebou úkol snažit se v Brně potvrdit roli týmu, který jako jediný z ligy ještě neprohrál. "My jí ale chceme tu sérii překazit. To se nám může podařit, pokud navážeme na výkon z posledního domácího zápasu proti Českým Budějovicím. Úspěch ale znamená zvýšit důraz v osobních soubojích i herní kvalitu," řekl brněnský trenér Petr Čuhel.

Atraktivní pražské derby hostí Dukla, která přivítá Slavii. "Věřím, že navážeme na naši hru z posledních tří zápasů. To, že jsme v nich neinkasovali, je pro mě velice cenné, protože ze začátku jsme dostávali hodně zbytečné branky. Chci vyhrát každý zápas, do kterého jdu, stejně tomu bude i v neděli," řekl kouč Slavie Petr Rada. Zápas pro něj bude o to zajímavější, že v brance Dukly nastupuje jeho syn Filip.

Trenér Dukly Luboš Kozel zase bere zápas o to prestižněji, že za Slavii podobně jako řada jeho svěřenců hrával. Varuje především před záložníkem Karolem Kiselem. "Slavia je samozřejmě těžký soupeř, je to derby a oproti loňské sezoně se zlepšila. Je tam velice znát Karol Kisel, který tam přibyl, je osobností týmu a silným článkem mužstva. Hraje na pozici, která mu nejvíce svědčí a svojí zkušeností si umí najít prostor na koncovku," hodnotil Kozel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články