Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slávisté si připsali druhou výhru v sezoně. Porazili Teplice 2:0

Praha - Sedmé kolo - druhá výhra. Slavia si ji připsala v pozdní dohrávce 7. ligového kola nad Teplicemi, které porazila 2:0. O výhru v zápase, který byl zastíněn aférou kolem údajné korupce ve fotbale, se postarali na konci druhé půle Milan Nitrianský a Ondřej Petrák. To už hráli Severočeši bez vyloučeného Petra Lukáše. Sešívaní se tak posunuli pod novým koučem Petrem Radou na sedmé místo v tabulce, zatímco Teplice se stále trápí a jsou jen bod nad sestupovými pozicemi s nelichotivým skóre 3:13.

Utkání Slavia - Teplice
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Debut v základní sestavě Teplic si odbyly nedávné posily Marek Jarolím a Andrej Kerič, který dostal v útoku přednost před Aidinem Mahmutovičem. Slávisté byli od začátku častěji u míče, ale hosté je k přímému ohrožení Grigarovy branky nepouštěli. Teplický gólman tak musel zneškodňovat především dlouhé míče, které často vyrážel jen před sebe.

Domácí s přibývajícími minutami stupňovali tlak. Po půlhodině hry se po levé straně protáhl Juhar a nebezpečným centrem vybídl Kisela. Ten však z obtížné pozice přestřelil. Deset minut před koncem poločasu na sebe upozornil jinak "odříznutý" teplický Kerič, když hlavou z malého vápna těsně minul. Krátce po přestávce mohl bezbrankový stav ukončit hostující Vůch, jehož nenápadná přízemní střela jen těsně minula tyč Čontofalského branky. Na druhé straně se po dlouhém Tusjakově nákopu ocitl ve střelecké pozici Kisel, ale Grigar mu včasným vyběhnutím míč odkopl.

Slavia - Teplice 2:0

Branky: 77. Nitrianský, 81. Petrák. Rozhodčí: M. Paták - Pospíšil, Mokrusch. ŽK: Kisel, Tusjak, Hubáček (všichni Slavia). ČK: 61. Lukáš (Teplice). Diváci: 6304.

Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Latka, Hubáček, Juhar - Vošahlík (86. Koreš), Petrák, Zmrhal, Tusjak (59. Mičola) - Kisel (89. Jarolím) - Škoda. Trenér: Rada.
Teplice: Grigar - Ježdík, Lukáš, Matula, Rosa - Ljevakovič - Vůch, Vachoušek, M. Jarolím (67. Vondrášek), Podaný - Kerič (69. Mahmutovič). Trenér: Přerost.

Po hodině hry Lukášovi utekl před šestnáctkou Škoda a teplický stoper ho zezadu srazil. Rozhodčí Michal Paták mu bez váhání ukázal červenou kartu. Slavia v početní převaze nejprve zahrozila Kiselovou hlavičkou, která mířila těsně nad břevno. Střídající útočník Severočechů Mahmutovič ve dvou případech zase minul jen o několik centimetrů domácí branku.

V závěrečné čtvrthodince už se však vršovický celek prosadil. V 77. minutě se nejprve volejem trefil krajní bek Nitrianský a čtyři minuty po něm zvýšil umístěnou ranou záložník Petrák svým premiérovým ligovým zásahem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články