Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Platy snižují i v Plzni. Hráči, trenéři i vedení přijdou až o 30 procent

Výpadky příjmů už řeší i v Plzni a Viktoria se tak připojila k celé řadě týmů, kteří sáhli ke snížení platů. Ve druhém týmu nejvyšší soutěže tak hráči, trenéři i členové nejvyššího vedení přijdou až o 30 procent.

Kouč Plzně Adrián Gula
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Propad příjmů je pro nás znatelný. Všichni v klubu si uvědomují vážnost situace, a proto jsme se na společném setkání domluvili na snížení měsíčních odměn. Po konstruktivní debatě došlo velmi rychle k dohodě a já bych chtěl všem za tento přístup poděkovat," řekl generální manažer klubu Adolf Šádek.

Základní platy hráčů, realizačního týmu, vedení, ale i členů dalších plzeňských týmů budou od dubna sníženy o 20 až 30 procent podle výše jednotlivých smluv.

Je nám líto, video expirovalo.
Platy snížila i Plzeň, fotbalisté přijdou až o 30 procent

"Schůzka s vedením byla velmi korektní a k dohodě došlo rychle," řekl útočník Jean-David Beauguel. "Uvědomujeme si, že situace není lehká a v době, kdy se nehrají zápasy, můžeme klubu tímto způsobem pomoci," přidal obránce Jakub Brabec.

První liga se nehraje od poloviny března a Plzeň je už desátým z šestnácti prvoligových celků, které sáhly k úsporným opatřením. Jako první tak učinily Jablonec s Mladou Boleslaví, pak se přidaly Sparta, České Budějovice, Zlín, Ostrava, Olomouc, Karviná a Opava.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články