Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Opavský "držák" Simerský: Snad přijdou po remíze se Slavií lepší výsledky

Obránce Dominik Simerský ještě letos nechyběl ani minutu a podobně nepostradatelný byl i v minulém ligovém ročníku. Od postupu do ligy je jednoznačně nejvytěžovanějším hráčem Opavy. Loni absentoval v pouhém jediném zápase. Vysoký stoper však nemá problém tíhu zodpovědnosti unést. Utkání Sigma Olomouc – Opava můžete sledovat v přímém přenosu od 17:40 na ČT sport.

Obránce Dominik Simerský
zdroj: ČTK

Simerský začal s fotbalem na Slovácku, pak přešel do brněnské Zbrojovky. Následovala řada hostování, až před čtyřmi lety zakotvil v Opavě. Už delší čas je nepostradatelnou součástí základní sestavy.

"Určitě jsou týmy, kde je větší konkurence, ale každý si tu pozici musí nějak vybudovat. Pak záleží na každém, jak s příležitostí naloží a jestli se v sestavě udrží," říká šestadvacetiletý obránce v rozhovoru pro ČT sport.

190 centimetrů vysoký hráč vyniká hlavně ve vzdušných soubojích v obou šestnáctkách. Ač je povoláním stoper, který občas musí zatáhnout za záchrannou brzdu, patří mezi hráče džentlmeny. V 63 zápasech viděl pouhé čtyři žluté karty.

POSLECHNĚTE SI nový Fotbal fokus podcast mimo jiné o ligových přestupech:

"Odmala se snažím hrát bez faulů, v Brně i jinde do nás hodně trenéři vtloukali, abychom se nesnažili faulovat," pokračuje Simerský.

"Teď nevím, zda je to moje přednost, či slabina, ale snažím se jako obránce spíš hrát chytřeji a nevletět bezmyšlenkovitě do každého souboje. Snažím se u toho přemýšlet a hrát víc s balonem," dodává Simerský, kterého těší, že mu drží zdraví.

Ligu si poprvé vyzkoušel právě ve zmíněné Zbrojovce, kde odehrál 18 utkání. Na hostování pak ve Znojmě naskočil do třech zápasů. Trvale se však neprosadil.

Je nám líto, video expirovalo.
Simerský: Prokázali jsme v Opavě, že na ligu máme

"Je nás tu víc, kteří jsme hráli druhou ligu několik let a na tuhle příležitost jsme čekali. Myslím, že po příchodu trenéra Romana Skuhravého bylo vidět, že o ligu hodně stojíme. Když jsme se do ní dostali, udrželi jsme výkonnost a stejní hráči jsme v lize. Myslím, že jsme prokázali, že na ligu máme, a o to víc si toho vážíme," tvrdí Simerský.

Z Vlašimi přestupoval do Opavy v roce 2015. Nyní doufá, že se jeho klub i po této sezoně udrží mezi elitou. "Vždycky se říká, že druhý rok je náročnější a ukáže se, jak na tom tým je. Museli jsme se vypořádat s nějakými odchody. Tým se tvoří a postupem času to bude doufám lepší."

Opava měla skvělý vstup do ligového ročníku. Nejprve zvítězila na půdě nováčka z Českých Budějovic, poté vyhrála nad Příbramí. "Herně to nebylo dobré, ale bodově úspěšné," říká Simerský.

Patrizio Stronati z Ostravy (vpravo) v hlavičkovém souboji s Dominikem Simerským z Opavy
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Následně ale přišly porážky od Mladé Boleslavi, Ostravy, Jablonce, Zlína a Plzně. Až v posledním, 8. kole hráči pod vedením Ivana Kopeckého překvapivě i v deseti remizovali se Slavií.

"Pak se to obrátilo, ale zase body nebyly. Snad nám ta remíza se Slavií pomohla, abychom se odrazili k lepším výsledkům," dodává.

Na ligu se ovšem dobře nenaladil, Slezský FC nestačil v přípravě na polské Tychy (1:2). Nyní stojí před Simerským výzva v Olomouci. Bude Opava na Sigmě loupit?

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články