Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Olomouc bere body jako povinnost, ale Opava je po remíze se Slavií chce taky

Deváté kolo fotbalové ligy odstartuje zápas Olomouc – Opava. Kdo je favorit, je jasné a k tomu Sigma ještě hraje doma. Jenže poslední tři ligové zápasy, které sehrály oba týmy v Olomouci, neměly vítěze. Krom toho naposledy Opava doma Olomouc v lize porazila. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu od 17:40 na ČT sport.

Jakub Plšek z Olomouce střílí na branku Karviné
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Opava začala ligu výhrami v Českých Budějovicích a doma s Příbramí, ale pak přišlo pět porážek za sebou a na lepší časy konečně svitlo až v minulém kole, kdy na svém stadionu uhrála remízu 1:1 s rozjetou Slavií. A to ještě podstatnou část zápasu odehrála v deseti. Nejspíš tak zachránila místo trenérovi Ivanu Kopeckému. Přesto je Opava čtrnáctá jen bod před posledními Teplicemi a patnáctou Karvinou.

Olomoucký trenér Radoslav Látal, jehož tým je nyní s jedenácti body osmý, zůstává ostražitý. "Opava je nevyzpytatelný soupeř. Na jejich utkání se Slavií jsem se díval, hráli výborně, dokonce i v deseti hráčích byl jejich výkon kvalitní. Nečeká nás nic lehkého. Jestli si myslíme, že přijede Opava a bude to jednoduché, na to zapomeňme. Naší povinností je teď bodovat a o to je to těžší," uvedl na klubovém webu.

"Proti Slavii se v prvním poločase snažili presovat a hrát hodně vysoko. To ale ještě hráli v jedenácti hráčích. Pak samozřejmě couvli a v tom bloku hráli perfektně. Je to určitě způsob hry, se kterým se mohou ukázat i u nás na Hané," doplnil Látal, jehož tým v tomto ročníku ligy ještě doma neprohrál a ze tří zápasů tam získal sedm bodů a dostal jen jediný gól. K tomu v minulém kole přivezl bod ze Sparty za remízu 3:3.

"Remíza v deseti se Slavií je pro nás samozřejmě povzbuzením. Ale v Olomouci to bude jiný zápas. Sigma naposledy po velmi dobrém výkonu remizovala na Spartě, předtím doma porazila Teplice. Je v pohodě. Při pohledu na tabulku je jasné, že potřebujeme bodovat. Všichni si uvědomujeme, o co hrajeme," uvedl Kopecký.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články