Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Španělská basketbalová liga 2023/2024

Olomouc prověří skutečnou formu Plzně, Teplice se představí v Liberci

První velká výzva čeká obhájce titulu z Plzně. Západočeši narazí v rámci třetího kola na Sigmu a v Olomouci se pokusí rozšířit dosavadní sbírku šesti bodů. Domácí Hanáci zase chtějí navázat na jasné vítězství v Mladé Boleslavi z posledního duelu. Zápas Olomouc – Plzeň nabídne web ctsport.cz v textové on-line reportáži od 19 hodin.

Utkání Olomouc – Plzeň
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Olomouc v minulé sezoně překvapila a patřila k nejlepším týmům v soutěži. V úvodu nového ročníku sice selhala doma se Slavií, ale prohru napravila výhrou 4:0 v Mladé Boleslavi. A trenér Václav Jílek věří, že to týmu dodá sebevědomí i pro zápas s Plzní.

"Čeká nás aspirant na titul a velmi silné mužstvo, ale vloni jsme ukázali, že se s nimi dá hrát a je to tým k poražení. My budeme určitě chtít navázat na utkání s Mladou Boleslaví, ještě více si pohlídat některé věci v defenzivě a hrát rychle a být nebezpeční," řekl Jílek.

Plzni se v poslední době proti Sigmě daří, už osmkrát po sobě s Hanáky neprohrála a 441 minut neinkasovala. "Olomouc opět ukázala, že je to velice ofenzivní mužstvo, které má šikovné fotbalisty. A my máme radši soupeře, kteří chtějí hrát fotbal a kombinovat. Z tohoto pohledu si myslím, že by to mohlo být hodně zajímavé utkání," věří plzeňský kouč Pavel Vrba.

V Olomouci se začne v sobotu v 19:00. O dvě hodiny dříve jsou na programu duely Liberce s Teplicemi, Zlína s Jabloncem a Ostravy s Příbramí.

Středočeši se po dvou velmi dobrých výkonech v domácím prostředí pokusí ukázat ostré zuby nováčka i na Baníku. "My nerozlišujeme, jestli hrajeme doma nebo venku. Já tohle neřeším a snažím se hrát všude stejně," řekl kouč Příbrami Josef Csaplár, který opět bude spoléhat na Jana Matouška, který byl zvolen nejlepším hráčem ligy v úvodních dvou kolech. "Je to hráč, o kterého je velký zájem. Je to nebezpečný, rychlý hráč za obranu a my si musíme na něj dát obrovský pozor," upozornil kouč Ostravy Bohumil Páník.

Co napravovat má Jablonec, který oba dosavadní zápasy prohrál a chce tak poprvé bodovat. Proti ale bude Zlín, který naopak začal nad očekávání a pod novým koučem Michalem Bílkem ještě body neztratil. "Šest získaných bodů po dvou zápasech je pro nás výborným vysvědčením. Hodně nám úspěšný vstup do soutěže pomohl i psychicky. Ale ani jeden hráč si nemyslí, že to půjde v dalších zápasech samo," řekl Bílek.

Sparta přivítá Slovácko, chce se fanouškům revanšovat

Nedělní program začne duelem dvou nejhorších celků úvodních dvou kol. Karviná i Mladá Boleslav dvakrát prohrály a dohromady inkasovaly 12 branek. Pro oba kluby tak půjde o velmi důležité utkání. Mladá Boleslav má navíc Karviné co vracet, protože v dosavadních čtyřech soubojích ji ještě nedokázala porazit. "Každá série musí jednou skončit a jsem přesvědčený, že to přijde teď," uvedl mladoboleslavský záložník Jiří Kateřiňák.

Víkendový program pak vyvrcholí nedělním zápasem v Praze na Letné, kde Sparta přivítá Slovácko s cílem omluvit se fanouškům za čtvrteční vyřazení z Evropské ligy.

"Vypadli jsme se Suboticou z Evropské ligy, ale nechali jsme na hřišti všechno. Takové výkony musíme předvádět pokaždé. Věřím, že to zopakujeme už v neděli se Slováckem. Budeme chtít fanouškům oplatit jejich podporu a vyhrát. Doufám, že jich zas přijde hodně," řekl kapitán Sparty Josef Šural, který se pokusí se spoluhráči potvrdit velmi dobrou bilanci se Slováckem, s nímž na Letné z 16 zápasů ztratila Sparta jen dva body.

"Sparta má kvalitní tým a svou sílu ukázala navzdory vyřazení i v Evropské lize proti Subotici. Rozhodně to ale neznamená, že se zaměříme na defenzivní hru. Pokusíme se navázat na koncentraci, bojovnost a herní nasazení z posledního zápasu proti Baníku Ostrava," prohlásil trenér Slovácka Michal Kordula.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články