Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Bakoš se podruhé loučí s Plzní. Na hostování ho získal slovenský mistr Trnava

Na rodné Slovensko se stěhuje Marek Bakoš. Zkušený útočník, který se výraznou měrou podepsal pod veleúspěšné období Viktorie Plzeň, odchází z kádru úřadujících českých šampionů na hostování do Trnavy, kde bude působit do konce podzimní části. 

Marek Bakoš střílí gól do sítě Sportingu
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Pětatřicetiletý Bakoš se řadí mezi legendy západočeského klubu. Po přestupu z Ružomberoku v roce 2009 přispěl k zisku čtyř ligových titulů i dvěma postupům do hlavní fáze prestižní Ligy mistrů. Celkem vstřelil za Plzeň 54 ligových branek. Dalších 13 přidal za Liberec, kam se přesunul v letech 2015 a 2016.

V poslední době se však přes Michaela Krmenčíka nedostával do základní sestavy. Viktoria má navíc k dispozici i Tomáše Chorého a Jakuba Řezníčka, takže jeden z útočníků musel odejít. V Trnavě bude mít Bakoš rovněž možnost hrát pod vedením českého trenéra Radoslava Látala evropské poháry - Spartak v úterý postoupil do 3. předkola LM.

"Marek Bakoš patří bezesporu mezi největší osobnosti naší klubové historie. Pro klub odvedl nedocenitelné služby jak na hřišti, tak mimo něj a je velmi uznávaný i mezi našimi fanoušky. Všichni v klubu si ho vážíme pro jeho skvělý charakter. V kádru máme nyní tři kvalitní útočníky a na podzim by Marek zřejmě nebyl tolik herně vytížený, proto jsme se domluvili na hostování v Trnavě," řekl generální manažer Plzně Adolf Šádek.

Ve čtvrtek ještě Bakoš absolvoval dopolední trénink v Doosan Areně, ale poté zamířil na Slovensko. "Viktorku mám v srdci, takže to samozřejmě není lehké loučení. Na druhou stranu chci být stále hodně na hřišti, nastupovat pravidelně. Proto jsme se domluvili na mém hostování," dodal Bakoš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články