Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Bouřka ve fotbalové Opavě. Zavadil končí jako sportovní manažer, Rovňan jako výkonný ředitel

Působení Pavla Zavadila v roli sportovního manažera SFC Opava je po čtyřech měsících u konce. Představenstvo klubu třiačtyřicetiletého někdejšího záložníka, který v zimě uzavřel profesionální kariéru, odvolalo kvůli neuspokojivým výsledkům stejně jako výkonného ředitele Jaroslava Rovňana. Slezané jsou v nejvyšší soutěži poslední a mají už jen teoretickou naději na záchranu. Trenéři Alois Skácel a Radoslav Kováč zatím zůstávají.

Lukáš Kania (vlevo) a Pavel Zavadil
zdroj: Twitter SFC Opava

Zavadil ještě na podzim za Opavu nastupoval a byl nejstarším hráčem první ligy. V zimě se zkušený špílmachr stal funkcionářem a byť tenkrát nevyloučil, že bude souběžně i nadále hrát, na trávník už se nevrátil.

Nyní v pozici sportovního manažera nečekaně brzy skončil. "Vedení klubu by ovšem rádo využilo jeho dlouholetých zkušeností v jiné pozici," uvedl opavský klub v prohlášení na svém webu.

Kvůli neuspokojivé sportovní situaci A-týmu opustil dosavadní pozici i Rovňan. "V SFC ovšem dál zůstává jako správce majetku. Bude mít dále na starosti provozní záležitosti týkající se chodu klubu a provozu sportovišť. Tuto funkci v SFC vykonával již v minulosti." 

Do složení realizačního týmu zatím vedení nesáhlo. Minimálně do konce sezony tak zůstávají kouč Skácel i jeho kolega Kováč, který je kvůli chybějící profesionální licenci při zápasech oficiálně asistentem.

Opavští se po 30 kolech krčí na posledním místě v ligové tabulce a čtyři kola před koncem mají na první nesestupovou příčku ztrátu 10 bodů. Definitivu pádu do druhé ligy mohou získat už v pátek či o víkendu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články