Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Liga chystá derby pod Ještědem i další boj na dálku o vedení mezi Slavií a Plzní

Největším tahákem víkendového programu 23. kola první fotbalové ligy je tradiční bitva o Ještěd mezi Libercem a Jabloncem. Vedení tabulce bude hájit mistr z Edenu v Mladé Boleslavi, kde je v azylu nováček z Hradce Králové. Jen o skóre druhá Plzeň přivítá Pardubice. Sparta si po vyřazení v Evropské konferenční lize od Partizanu Bělehrad pokusí zvednout náladu proti Zlínu. Splnit přísloví o novém koštěti se pokusí Mladá Boleslav s novým koučem Pavlem Hoftychem v Uherském Hradišti proti Slovácku. Teplice, nejúspěšnější celek jarní části soutěže, se pokusí zastavit v Olomouci.

Jaroslav Zelený a Christián Frýdek
zdroj: ČTK autor: Vít Černý

Slavia ve čtvrtek vyprovodila z Evropské konferenční ligy turecké Fenerbahce a formu chce potvrdit i v lize, kde v úvodních dvou jarních zápasech nevyhrála. Slávisté prohráli s Hradcem Králové jen dva z 29 ligových duelů, trenér Jindřich Trpišovský ale se sedmým celkem tabulky očekává náročný boj.

"Hradec je tým, který je velice dobře organizovaný. Respektujeme jeho domácí výsledky se silnými soupeři. I když hrají v Mladé Boleslavi, odehráli tam velice dobré zápasy. Plzeň doma porazili, se Spartou hráli vyrovnaně a prohráli 0:1. Těžce se jim dávají góly. Musíme se na to po tom čtvrtku dobře připravit," uvedl Trpišovský, který v den utkání oslaví 46. narozeniny.

Plzeň v lize devětkrát za sebou bodovala a s předposledními Pardubicemi nebere nic než vítězství. Tím spíš, že doma v nejvyšší soutěži neprohrála už 19 zápasů a je tak nejlepším týmem sezony. Východočeši ovšem venku v lize poslední tři duely vyhráli a v týdnu v dohrávce remizovali se Slováckem bez branek.

Program 23. kola první ligy

Dnes:

15:00: Bohemians – Ostrava

15:00: Liberec – Jablonec

15:00: Slovácko – Mladá Boleslav

18:00: Plzeň – Pardubice

Neděle:

15:00: Hradec Králové – Slavia

15:00: Karviná – České Budějovice

15:00: Olomouc – Teplice

18:00: Sparta - Zlín

"Pardubice byly proti Slovácku až na prvních 10 minut lepší. V Plzni nemají co ztratit a pojedou sem bez velkých nervů, což je pro soupeře vždy lepší. Ale my se chceme držet v popředí tabulky a vyhrát," uvedl asistent plzeňského trenéra Pavel Horváth.

Sparta ve čtvrtek prohrála 1:2 v Bělehradě a už ve třetím soutěžním zápase po sobě nezvítězila. Letenští v minulém kole kvůli nezpůsobilému terénu nenastoupili v Jablonci a z třetího místa ztrácejí na vedoucí dvojku sedm bodů. Zpět na vítěznou vlnu se chtějí dostat proti Zlínu. "Nevím, jestli to je krize. Výsledky určitě nejsou podle představ asi nás všech. Musíme se zlepšit v ofenzivě," poznamenal sparťanský trenér Pavel Vrba.

Podještědské derby bude tentokrát soubojem celků z druhé poloviny tabulky. Liberec je desátý, Jablonec až čtrnáctý, přičemž oba týmy mají utkání k dobru. "Myslím, že i pro nadcházející zápas platí, že derby nemá favorita. Bude to boj o každý metr hřiště," hlásí liberecký trenér Luboš Kozel, který v minulosti působil v Jablonci.

"Každé derby bývá napínavé a má náboj. Je to takové malé derby. První je samozřejmě Sparta se Slavií a pak mimo Prahu tohle derby. My jsme na tom v tabulce špatně, Liberec o trochu lépe. Ale myslím, že tohle jde v derby stranou," podotkl jablonecký kouč Petr Rada, jenž pro změnu vedl Liberec.

Šestou Mladou Boleslav čeká na stadionu pátého Slovácka premiéra pod koučem Hoftychem, který nahradil odvolaného Karla Jarolíma. Ve zbylých víkendových zápasech se čtvrtý Baník Ostrava představí na hřišti Bohemians 1905, Olomouc hostí rozjeté Teplice, které jsou na třináctém místě, ale na jaře ještě neztratily ani bod, a poslední Karviná nastoupí proti Českým Budějovicím.

Stejně jako před týdnem mohou být stadiony po rozvolnění opatření proti koronaviru zaplněny z více než poloviny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články