Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Baník získal na hostování Janoška i Takácse. Jablonci se upsal Mašek

Odchod Dominika Janoška z Plzně byl už několik dní víceméně jasnou záležitostí, překvapivá je však destinace, kam záložník míří. Místo Norska, o němž se spekulovalo, nakonec Janošek odchází na hostování do Ostravy, tam jde ze Slavie i defenzivní univerzál Ladislav Takács. Součástí obou dohod je opce na případný přestup. Ten už je hotový v případě odchodu ofenzivního univerzála Dominika Maška z Mladé Boleslavi do Jablonce.

Dominik Janošek v dresu Plzně
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Baník příchodem Janoška zareagoval na zranění středních záložníků Lukáše Budínského a Daniela Tetoura, který už dva měsíce marodí s poraněným kolenem.

"Dominik patří do okruhu hráčů, které Baník dlouhodobě sledoval, a jednání jsme teď zintenzivnili poté, co nám ve středu zálohy ze zdravotních důvodů na delší dobu vypadli hráči a bylo zapotřebí na to nějak zareagovat. Věříme, že Dominik u nás uplatní svůj potenciál," řekl sportovní ředitel Ostravy Alois Grussmann.

Pro účastníka loňského šampionátu jednadvacítek je Ostrava po Slovácku, Brnu, Mladé Boleslavi, Zlínu a Plzni šestým ligovým klubem. V nejvyšší soutěži odehrál 101 zápasů. Podle jeho agentury měl Janošek další tři nabídky.

"Je pravda, že už jsme měli koupené letenky do Norska, když se ozval Baník. Tahle nabídka mi dává smysl, proto jsem vůbec neváhal ji přijmout. Je to pro mě čest tady být,“ uvedl Janošek.

Takács už brzy začne trénovat

Takács v poslední době zápolil se zdravotními problémy. Po odchodu Davida Zimy se v září vrátil do sestavy Slavie, ale v utkání na hřišti Bohemians 1905 musel střídat. Později si pro změnu poranil meniskus při tréninku a musel hned na dvě operace. "Ale nyní už je v závěrečné fázi rekonvalescence a jsou všechny předpoklady, že brzy naskočí zpět do tréninkového procesu," řekl Grussmann.

Takács má v lize na kontě 150 startů a 14 branek. Vedle Slavie působil v Mladé Boleslavi, Teplicích a druholigovém Sokolově. Je bývalým reprezentantem do 21 let. "Je to hráč, který byl platným článkem sestavy Slavie v době její velké dominance. Hrál těžká pohárová utkání včetně Ligy mistrů a na to, že má teprve 25 let, působí v nejvyšší soutěži už devátou sezonu. Na svůj věk je velmi zkušený. Je navíc stejně dobře využitelný jako stoper i jako defenzivní střední záložník," dodal Grussmann.

Mašek je Jablonci vděčný, že mu dává šanci

Šestadvacetiletý Mašek se dohodl na konci v Mladé Boleslavi a přestoupil na sever Čech, kde podepsal víceletou smlouvu. Naposledy odehrál zápas v září a od té doby byl zraněný. "Mám z přestupu velkou radost, protože se teď nacházím v situaci, že jsem zraněný. V Mladé Boleslavi jsem skončil, takže jsem rád za příležitost, kterou mi Jablonec dává. Teď budu hlavně pracovat na tom, abych byl co nejdříve zdravotně v pořádku a mohl týmu a celému klubu pomoct k dobrým výsledkům," uvedl Mašek.

"Do Dominika vkládáme naděje, ale v první řadě je potřeba, aby se dal zdravotně úplně do pořádku. I v minulosti prokázal, že je to kvalitní fotbalista. Jsme přesvědčeni, že po rekonvalescenci u nás bude nejpozději od léta důležitým členem ligového týmu," uvedl šéf jabloneckého klubu Miroslav Pelta.

Mašek má na kontě 120 ligových startů a 19 gólů. Českou nejvyšší soutěž hrával také za Příbram, Zlín a Bohemians 1905. Platil za velký talent a v příbramském dresu v roce 2011 debutoval v lize jako historicky nejmladší hráč ve věku 15 let a 322 dnů. Poté zamířil do Hamburku a následně působil v nizozemském Leeuwardenu, ale v zahraničí se i kvůli zraněním neprosadil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články