Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Letem fotbalovým světem Jakuba Řezníčka: Budějovice? Blázinec. Hrát proti Realu bylo nejvíc

Byla to rychlá stěhovací akce, ale zdá se, že Jakub Řezníček se v novém působišti na teplických Stínadlech rychle zabydluje. Trenér Stanislav Hejkal s ním jasně počítá do základu a fotbalový světoběžník, který za svou kariéru vystřídal už deset klubů, se chce brzy odvděčit góly. "Je tu super parta lidí, zatím jsem spokojený," hlásí. Přímý přenos utkání Teplice - Bohemians 1905 sledujte mimořádně na ČT2 od 17:40.

Teplický Jakub Řezníček v akci
zdroj: ČTK

V základní sestavě hrál za belgický Lokeren naposledy koncem ledna, pak až v dresu Teplic proti Liberci (1:1). V půli září si ještě Řezníček stěžoval na únavu, do herního tempa se ale rychle dostává.

Věří, že ve spolupráci zejména s útočníkem Jakubem Marešem vytáhne Teplice z jedenáctého místa v tabulce. Šanci má hned v 11. ligovém kole doma proti Bohemians 1905.

"Teplice jsou můj desátý klub a doufám, že na dlouho poslední. Chci tu něco dokázat, jako všude. Je tu super trenér, snad pošlapeme," říká Řezníček, který si po konci v Belgii vybíral hned z několika nabídek. Přesvědčily ho až opakované telefonáty od sportovního ředitele Štěpána Vachouška.

Nepočítáme-li zastávku ve slovenském Ružomberoku, Lokeren byl, jak Řezníček tvrdí, jeho první zahraniční angažmá. "A moc se nepovedlo. Ale poznal jsem hodně věcí a taky, jak to chodí v západní Evropě."

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Extra

Sám pro své časté fotbalové cestování nemá úplně přesné vysvětlení. Taková podle Řezníčka zkrátka v danou dobu nastala situace. "A byly takové podmínky. Někde se dařilo, někde ne. Tak to je. Asi to je prostě náhoda," přemýšlí.

Jenže měnit často kluby s sebou přináší celou řadu negativ. Hledáním nového bydlení počínaje a zvykáním si na spoluhráče a jiné herní styly konče.

"Hledání domova je někdy až bláznovství. Každý trenér chce něco jiného, kabina je nějak jiná, specifická. To jsou situace, které se musí zvládnout, když se jde někam jinam. Ale mám už nějakou zkušenost," vysvětluje jednatřicetiletý hráč, který začínal s fotbalem v Příbrami.

"To je moje srdcová záležitost. Tam jsem se narodil, dali mi druhou šanci, když jsem se vrátil. Můj důležitý klub v kariéře," zdůrazňuje. Velice rád vzpomíná i na hostování v olomoucké Sigmě. "Další šance ukázat, že ve mně něco je. Nádherné město, skvělá parta lidí i s trenérem."

Sport
zdroj: ČT4

Ještě předtím se ale s velkým fotbalem potkal hlavně v Mladé Boleslavi, kam odcházel z Příbrami. "A taky první setkání s poháry, Evropská liga. Moc dlouhé angažmá, než jsem se odtamtud dostal," připomíná Řezníček své osmileté působení v klubu.

Z něj hostoval třeba v Českých Budějovicích. "To byl blázinec, mé mladické bláznění. Hodně průšvihů. Na to nevzpomínám moc rád, ale něco jsem tam odehrál a zažil." Dostal se i do Sparty. "Super šance, i když to tam bylo těžké. Ale jsem rád, že jsem to v takhle velkém klubu poznal."

Pak už přišel přestup do brněnské Zbrojovky, kde se rozstřílel, a nemůže si vynachválit tehdejší partu hráčů. "To bylo povedené angažmá," říká útočník, který v každém klubu, v němž působil, vstřelil alespoň gól.

Sport
zdroj: ČT4

Úplně nejvíc pro něj ale znamenalo působení ve Viktorii Plzeň. "Nádhera. Titul, Liga mistrů, splněný sen, zahrát si na Realu Madrid. Kabina výborná, super kluci."

Teď je nicméně v Teplicích a doufá, že to tak ještě nějaký čas zůstane. "Nevím, jestli se nabídky pohrnou," říká vzhledem ke svému věku, který už překročil třicítku. "Ale mám tu smlouvu na dva roky s opcí, takže bych rád, v mé situaci, kdybych tu smlouvu dodržel," doufá.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články