Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Teplice vezou ze Slovácka bod a potvrzují zlepšenou formu

V úvodu soutěže se trápili, ale v posledních týdnech se výrazně zlepšili. Fotbalisté Teplic remizovali v 10. kole na stadionu Slovácka 1:1 a prodloužili sérii bez porážky na kvarteto utkání. Domácí naopak počtvrté za sebou nezvítězili. Do střelecké listiny se ve 22. minutě zapsal hostující Jakub Mareš a konečný výsledek stanovil ještě před přestávkou Ondřej Šašinka.

Utkání Slovácko - Teplice
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Úvod střetnutí se nesl ve znamení tlaku domácích. Jejich záloha přehrávala středovou řadu hostů a tak se hrálo především na polovině hostí, ovšem bez vyložených šancí.

Slovácko hrozilo zejména centrovanými míči, které ale vysoké stopery soupeře nemohly překvapit. V 19. minutě chyboval v rozehrávce Shejbal, Petržela přistrčil míč Havlíkovi, ale jeho střele chybělo pár centimetrů.

Ve 22. minutě přišel pro celek z Uherského Hradiště šok. Žitný vysunul Jakuba Mareše, který při prvním ohrožení domácí svatyně velmi zkušeně přehodil vybíhajícího Trvala a pohodlně otevřel skóre. Pro hostujícího útočníka šlo už o čtvrtý gól v posledních třech duelech. "Díval jsem se, kde je gólman, chtěl jsem střílet už o krok dřív, ale nevěřil jsem si tak moc. Počkal jsem, bylo tam i trochu štěstí," řekl střelec hostující branky.

Domácí inkasování zaskočilo, nicméně jim neubralo snahu něco s výsledkem udělat. Vzduchem to příliš nešlo, byť Šašinkově hlavičce moc nechybělo. Když už se zdálo, že jejich nápor skončí v první půli bez jediné střely na branku, utekl Šašinka, prostřelil Grigara a srovnal.

"Takový gól moc mrzí, na podobné akce jsme se připravovali," říkal kouč hostí Stanislav Hejkal. "Cením si toho, že kluci šli za vyrovnáním i po inkasované brance," podotkl domácí trenér Martin Svědík. "Ještěže to tam padlo, druhá půle by bez vyrovnání byla mnohem těžší," věděl Šašinka.

Po přestávce se obraz hry srovnal a Teplice se přece jen více osmělovaly k útočení – nebezpečně hlavičkoval Mareš, Shejbalovu střelu po rozehrané standardní situaci lapil pozorný Trmal. V 65. minutě se hosté dožadovali i pokutového kopu po souboji Reinberka s Marešem, ale píšťalka sudího zůstala němá.

I na druhé straně se mezi tyčemi blýskl Grigar, když zlikvidoval tvrdou ránu Havlíka z přímého kopu. S přibývajícím časem rostla snaha domácích o vítězný gól, ale chyběla jim přesná koncovka.

Čtvrt hodiny před koncem byl blízko kýženému zásahu Šašinka, jenže hlavou mířil těsně vedle. V 87. minutě zlikvidoval hlavičku Hofmanna Grigar a poradil si i s nájezdem Zajíce. "Byli jsme lepší, ale takové zápasy nemusí končit vítězně," uzavřel Šašinka.

1. FC Slovácko - FK Teplice 1:1 (1:1)

Branky: 45. Šašinka - 22. J. Mareš. Rozhodčí: Proske - Kotík, Vodrážka. ŽK: Šašinka, Hofmann, Reinberk - Vondrášek. Diváci: 3876.

Slovácko: Trmal - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek - Havlík, Daníček - Petržela (77. Kalabiška), Šašinka, Navrátil (89. Hellebrand) - Zajíc. Trenér: Svědík.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Čmovš, Hyčka - Žitný, Kodeš, Shejbal, Kučera - Řezníček (89. Vyhnal), J. Mareš (90.+1 Jindráček). Trenér: Hejkal.

Ohlasy trenérů:

Martin Svědík (trenér Slovácka): "Začali jsme velice dobře, kvalitně jsme presovali, získávali jsme hodně míčů, ale to platilo bohužel jen po šestnáctku. Neměli jsme finální přihrávku, což nás provázelo celý duel. Bohužel jsme inkasovali a vůbec poprvé museli otáčet vývoj. Cením si toho, že hráči šli za gólem trpělivou prací. Druhá půle už tak dobrá nebyla, nám chyběla produktivita, spoléhat na jeden gól nestačí. Remíza je pro nás málo, chtěli jsme a měli jsme vyhrát."

Stanislav Hejkal (trenér Teplic): "Bylo to rychlé, bojovné a těžké utkání, ale taková jsou pro nás tady všechna. Slovácko hraje jednoduchý fotbal s nakopáváním, rychle chodí nahoru. Zápas jsme rozehráli dobře, šli jsem do vedení, ale moc mě mrzí vyrovnání na konci prvního poločasu, které padlo po akci, na niž jsme tým připravovali. Ve druhé půli jsme byli více aktivnější než v první, měli jsme tam i pár slibných příležitostí a remízu bereme. Je to pro nás v současném nabitém kalendáři cenný bod."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články