Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Máme Mareše a Řezníčka, říká teplický kouč Hejkal před Bohemkou a velí do útoku

Týmy ze středu tabulky otevřou 11. kolo fotbalové ligy. Jedenácté Teplice sice v lize bodovaly v posledních čtyřech zápasech, ale doma zatím vyhrály jen jednou (1-2-1). Bohemians jsou devátí a mají o bod víc, jenže mimo "Ďolíček" v tomto ročníku uhráli v pěti zápasech jediný bod, ovšem zase bodovali ve všech třech posledních zápasech a poslední vzájemný zápas v dubnu na Stínadlech vyhráli 2:1. Takže favorit se hledá těžko. Přímý přenos utkání sledujte mimořádně na ČT2 od 17:40.

Tepličtí mají problémy s marodkou. "Spíš než Bohemkou se zabýváme naším zdravotním stavem. Máme nějakou myšlenku, se kterou bychom do zápasu chtěli jít, ale k tomu potřebujeme zdravé hráče. Bohemka hraje systémem 3-4-3, ale když prohrávali se Zlínem, tak ve druhé půli přešli na 3-5-2 a trenér Hašek avizoval, že se mu tenhle systém líbí. Tak uvidíme, s čím přijedou," uvažoval nahlas teplický trenér Stanislav Hejkal.

Plán jeho mužstva je jasný. "Chceme hrát útočně, žádnou zákopovou válku. Přišli dva útočníci Mareš, Řezníček a chceme využít jejich potenciál," uvedl Hejkal. Zejména na Jakuba Mareše se může spolehnout – v uplynulých třech zápasech vstřelil všechny čtyři branky Teplic.

Zlepšení fotbalistů Teplic, kteří ještě nedávno tonuli na dně ligové tabulky, vnímá i kouč Bohemians Martin Hašek. "Dostali se do docela dobré formy, neboť nějakou dobu neprohráli. Přešli do nového rozestavení, které se podobá tomu našemu. Vzadu mají tři obránce nebo pět. Záleží na tom, jak se na to podíváme," prohlásil Hašek.

"Vepředu se jim sehrává nová útočná dvojice Mareš - Řezníček. Sice jim bude chybět Vondrášek, ale toho dokážou nahradit. Porazili Baník, ale měli i období, kdy nějakou dobu nevyhráli. Oba celky mají podobný počet bodů, rozestavení a herní styl. V jarním utkání jsme byli výrazně lepší a vyhráli ho 2:1. Ale teď je na tom náš soupeř lépe než tehdy," konstatoval Hašek, jehož tým na hřišti soupeře poprvé bodoval v minulém kole, když hrál 2:2 ve Zlíně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články