Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Hanckova trefa nestačila, Sparta prohrála s třetiligovou Marbellou

Fotbalisté Sparty překvapivě prohráli v prvním přípravném duelu na soustředění ve španělské Marbelle s třetiligovým domácím týmem 1:2. Letenští nenavázali na předchozí tři výhry v zimní přípravě, přestože od deváté minuty vedli. Soupeř ve druhé půli skóre otočil. V pátek sparťané vyzvou norského vicemistra Bodö/Glimt.

Za Spartu nastoupil i Daniel Horák
zdroj: Twitter/AC Sparta Praha

"Bylo to první přípravné utkání, kdy jsme nechali většinu hráčů celých devadesát minut na hřišti a ke konci zápasu, kdy jsme obdrželi branky, už bylo znát, že těch sil jim hodně ubylo," uvedl na klubovém webu sparťanského asistenta trenéra Michala Horňáka.

Pražané se museli obejít bez nemocného trenéra Václava Jílka, kterého zastoupil asistent Jiří Saňák. Sparta otevřela skóre v deváté minutě, kdy se hlavičkou po rohovém kopu prosadil obránce Dávid Hancko.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Sparty prohráli v přípravě s třetiligovou Marbellou

Slovenský reprezentant nastoupil v sestavě Letenských poprvé od 5. října. "Je úžasné být zase na hřišti, navíc po roce necítím žádné bolesti. Jsem v plném tréninku už týden, mám velkou chuť. Chci dál pracovat a v jarní části se ukázat," uvedl Hancko.

Ve 40. minutě se prosadil Kozák, jeho gól ale kvůli ofsajdu neplatil. Krátce po změně stran vypálil sparťanský útočník nad. V 68. minutě se útočník Marbelly Paulo Vitor z přímého kopu ještě neskóroval, ale o tři minuty později střelou z dálky srovnal. Za 16 minut dokonal obrat Marcos.

Marbella FC - Sparta Praha 2:1 (0:1)

Branky: 70. Vitor, 86. Marcos - 9. Hancko.

Sestava Sparty: Heča - Sáček, Hancko (69. Štetina), Costa, Hanousek - Graiciar, Mandjeck, Karabec, Fortelný, Horák - Kozák. Trenér: Saňák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články