Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Po porážce remíza. Slavia hrála s Budějovicemi 3:3

Start přípravy zatím Slavii výsledkově nevychází. Český šampion a suverénní lídr ligové tabulky na Strahově jen remizoval s Českými Budějovicemi 3:3 a nedokázal napravit středeční nečekanou porážku 0:1 od druholigového Ústí nad Labem. Další přípravná utkání čekají Slavii už na soustředění v Portugalsku.

Utkání Slavia - České Budějovice
zdroj: Twitter/slaviaofficial

"Dneska to byl výrazně lepší výkon než ve středu, hlavně směrem do ofenzivy. Dali jsme tři góly a měli jsme další šance. Na druhou stranu jsme dostali tři góly. Ale od toho přípravné zápasy jsou, aby se hrálo takhle nahoru dolů," řekl slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Jihočeský nováček nejvyšší soutěže krátce po postupu porazil Slavii v létě v přípravě 2:0 a suveréna české ligy velmi trápil i tentokrát. Dynamo po prvním poločase vedlo poté, co brankáře Koláře překonal hlavou Mršič.

V hlavní roli Oscar

Stejným způsobem v 62. minutě srovnal Oscar a připsal si první gól v červenobílém dresu. Pražany, kteří nasadili dvě odlišné jedenáctky, pak dvakrát poslal do vedení Rumun Stanciu, ale outsider vždy dokázal zareagovat. Na 3:3 srovnal dvě minuty před koncem Schranz.

Poslechněte si Fotbal fokus podcast:

Za nejlepšího slávistického hráče označil Trpišovský Oscara, který do Slavie přestoupil už v srpnu, ale v podzimní části zůstal na hostování v Liberci. "Nejen gólem, ale i projevem, ovládáním míče to byl náš nejlepší hráč. Dneska naplno ukázal potenciál, který v něm je," prohlásil Trpišovský.

Českobudějovický kouč David Horejš byl z výkonu týmu nadšený. "Odehráli jsme super zápas s výborným soupeřem. Sice jsme dostali tři góly, ale zároveň jsme tři vstřelili. Důležité pro mě bylo, že se kluci vydali ze všech sil a že byli Slavii vyrovnaným soupeřem. Mrzet nás může jen zdravotní stav našeho týmu, protože nám chyběla celá řada hráčů. Celý týden jsme trénovali ve 12 lidech, takže před hráči musím smeknout klobouk," řekl pro klubový web Horejš.

Slavia Praha - Dynamo České Budějovice 3:3 (0:1)

Branky: 70. a 76. z pen. Stanciu, 62. Oscar - 29. Mršič, 72. Polom, 88. Schranz.

Slavia:

I. poločas: Kolář - Coufal, Křišťan, Frydrych, Bořil - Oscar, Traoré, Souček, Hellebrand, Provod - Hilál.

II. poločas: Kolář - Holeš, Takács, Kúdela, Kosek - Zelený, Oscar, Stanciu, Ševčík, Olayinka - Tecl. Trenér: Trpišovský.

Č. Budějovice: Křížek (46. Luksch) - Čolič, Havel, Talovierov, Řezáč (46. Polom) - Kulhánek - Brandner (46. Rabušic), Javorek (71. Kalousek), Mészáros (46. Čavoš), Mršič - Schranz. Trenér: Horejš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články