Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Boleslav rozhodla o vítězství v Tipsport lize v penaltách, Baník padl i podruhé

Novými králi zimní Tipsport ligy se stali fotbalisté Mladé Boleslavi. Ve finále závěrečného turnaje na Maltě porazili obhájce prvenství z druholigového Brna, když o druhém triumfu v historii rozhodli 4:3 v penaltovém rozstřelu. V normální hrací době skončil zápas 1:1.

Šťastný střelec Lukáš Budínský
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Boleslav nastoupila bez záložníka Marka Matějovského, který si v sobotním semifinále s Dunajskou Stredou přetrhnul achilovku a čeká ho několikaměsíční pauza. Ale i bez zkušeného středopolaře se v nastavení prvního poločasu favorit ujal vedení zásluhou Tomáše Wágnera.

"S Márou si voláme každý den. Je po operaci a vypadá optimisticky, což mě těší. Bavili jsme se o návratu, jsem přesvědčen, že se v létě vrátí. Je na nás, abychom mu vybojovali solidní vstup v létě a mohl si třeba zahrát poháry. Slíbil jsem mu, že se o to pokusíme," řekl mladoboleslavský trenér Jozef Weber.

Brno po přestávce vyrovnalo díky brance Adama Fouska a o vítězi musely rozhodnout penalty. V nich Mladá Boleslav uspěla 4:3 a navázala na vítězství v Tipsport lize, která se hrála tradičně systémem čtyř čtyřčlenných skupin od 8. do 22. ledna v Čechách a na Slovensku. Zimní ligu vyhrál středočeský celek potřetí, předtím zvítězil v letech 2005 a 2017. Brno ovládlo Tipsport ligu vloni a předloni.

Na rozdíl od minulého ročníku se tentokrát závěrečný turnaj čtyř týmů na Maltě nehrál jako Final Four Tipsport ligy a na čtyřčlenné skupiny jen volně navazoval.

Boleslav přišla na Maltě i o talentovaného Davida Pecha, který po faulu musel hned v úvodu finále střídat. "Jsem rozčarovaný z tohohle utkání. Bída, humus, slabota, otřes. Mrzí mě, že jsme to utkání vůbec hráli. Soupeř to samozřejmě pojal tak, že chtěl vyhrát. Spousta osobních soubojů, faulů, zranění hráči. Neviděl jsem nic, co by mě potěšilo," řekl Weber.

"Když budeme v přípravě dělat takové zákroky a lámat si nohy, tak budou zranění hráči. V tuhle chvíli je mi jedno, jestli jsme vyhráli, nebo prohráli. Na začátku jarní sezony 15. února ten hráč nebude hrát, to je celé. Jinak organizace turnaje perfektní. Za to, že se nám přihodila zranění, organizátoři nemohou," dodal Weber.

Také utkání o třetí místo musely rozhodnout pokutové kopy, ve kterých Ostrava nestačila na Dunajskou Stredu. Baník prohrával od 56. minuty po brance Erica Davise, o vyrovnání se postaral střídající Tomáš Smola. V penaltách pak Slezané prohráli 4:5.

Přípravný fotbalový turnaj Tipsport Malta Cup (Ta'Qali):

Finále:

Mladá Boleslav - Brno 1:1 (1:0), pen. 4:3

Branky: 45.+1 Wágner - 61. Fousek.

Sestava Mladé Boleslavi: Mikulec - Douděra, Jakub Klíma, Pudil, Křapka - Budínský, Pech (5. Hampl), Hönig, Fulnek - Wágner, Jiří Klíma (13. An Če-čun). Trenér: Weber.

O 3. místo:

Dunajská Streda - Ostrava 1:1 (0:0), pen. 5:4

Branky: 56. Davis - 70. Smola.

Sestava Ostravy: Laštůvka - Fillo (61. Reiter), Pokorný, Svozil, Holzer (85. Fleišman) - Hrubý (61. Jirásek), Kuzmanovič, Kaloč - Lalkovič, Šašinka, Granečný (61. Smola). Trenér: Kozel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články