Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Rána pro Boleslav. Matějovský si poranil achilovku a do konce sezony si nezahraje

Mladá Boleslav utrpěla citelnou ztrátu. Kapitán Marek Matějovský nedohrál kvůli zranění přípravné utkání na Maltě, musí na operaci s přetrženou achilovkou a přijde o jarní část sezony.

Marek Matějovský
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Matějovský musel hned v úvodu semifinálového zápasu přípravného turnaje Tipsport Malta Cup proti Dunajské Stredě střídat a zamířil sanitkou rovnou do nemocnice s podezřením na závažné poranění achilovky na levé noze.

"Pro Marka bohužel skončilo soustředění na Maltě i jarní sezona, ještě než začala. V neděli dopoledne odletí do Prahy, kde podstoupí operaci v dosud nestanoveném termínu. Každopádně se bez něho mužstvo bude muset obejít několik měsíců," uvedl na klubovém webu tiskový mluvčí Jiří Koros.

Vážné zranění by mohlo pro Matějovského znamenat i konec kariéry. "Mára je silný a věřím, že se na hřiště ještě vrátí," řekl mladoboleslavský trenér Jozef Weber. Někdejší hráč anglického Readingu a české reprezentace má se Středočechy smlouvu do konce aktuálního ročníku.

Matějovský na podzim zasáhl do 18 z celkových 20 kol první ligy. V Mladé Boleslavi, které patří před jarní částí páté místo v tabulce, působí bývalý reprezentant od roku 2016, kdy se do svého někdejšího klubu vrátil po angažmá ve Spartě.

Výsledky přípravného fotbalového turnaje Tipsport Malta Cup

Baník Ostrava - Zbrojovka Brno 2:3 (2:1)

Branky: 8. a 12. Jánoš - 23. Přichystal, 46. Fousek, 82. Vintr.

Sestava Ostravy: Budinský - Fillo (61. Hrubý), Šindelář (46. Procházka), Stronati, Fleišman - Buchta (46. Kuzmanovič), Jánoš, Jirásek (46. Drozd) - Reiter, Smola (61. Šašinka), Granečný (61. Holzer). Trenér: Kozel.

FK Mladá Boleslav - Dunajská Streda 5:0 (2:0)

Branky: 27. a 50. Jiří Klíma, 45.+2 Pudil, 74. Pech, 90. Wágner z pen.

Sestava M. Boleslavi: Šeda - Douděra, Jakub Klíma (62. Hampl), Pudil, Křapka (76. Rudzan) - Hubínek (46. Mazuch) - Budínský (72. Provazník), Matějovský (8. Pech), Fulnek (76. Grigorjan) - Wágner, Jiří Klíma (62. Hönig). Trenér: Weber.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články