Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Douděra opět skóroval a poslal Mladou Boleslav do finále skupiny o umístění

Famózní formu má mladoboleslavský obránce David Douděra. V odvetném semifinále nadstavbové skupiny o umístění zdolala Mladá Boleslav jeho gólem České Budějovice 1:0 a v součtu s úvodním venkovním vítězstvím 3:2 postoupila do finále. Domácí "wing-back" zapsal osmou trefu v posledních osmi zápasech. Středočeši se utkají ve dvojzápase o finanční prémii a lepší nasazení v příští sezoně MOL Cupu s Olomoucí, která vyřadila Liberec.

Patrik Čavoš z Českých Budějovic v souboji s Davidem Douděrou z Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Českobudějovický trenér Horejš překvapil nasazením sedmnáctiletého stopera Čoudka, mládežnický reprezentant vydržel na hřišti navzdory brzké žluté kartě celý zápas. 

Dynamo tentokrát začátek střetnutí zvládlo, a jedinou větší příležitost první půle měl navíc hned v úvodu Van Buren, z nadějné pozice však těsně minul pravou tyč. Hellebrandovu ránu zpoza vápna pak nadvakrát zneškodnil domácí gólman Šeda.

Hned po změně stran mohli zlomit nerozhodný stav nejlepší střelci týmu Ewerton s Douděrou, který měl po hodině hry navíc další velkou šanci hlavou. Navzdory velkým příležitostem však nemusel českobudějovický brankář Šípoš téměř vůbec zasahovat, což platilo i při největší Douděrově šanci čtvrt hodiny před koncem, kdy si našel sám před bránou propadlý míč a poslal ho z jasné pozice vysoko nad břevno.

Douděra se tak dočkal až v 87. minutě, kdy využil riskantní hostující rozehrávky přes Šípoše a potrestal chybu slovenského gólmana. "Důležité pro mě bylo, že jsem se do těch šancí dostal. Že tam z deseti padla jen jedna, to je fotbal. Pro svou formu nemám žádné vysvětlení, vůbec z toho nemůžu ani spát," uvedl bývalý hráč pražské Dukly, který zaokrouhlil svůj střelecký účet v ligové sezoně na deset zásahů.

Mladá Boleslav si připsala třetí vítězství nad Dynamem v posledních třech týdnech. Finálový dvojzápas proti Olomouci ji čeká 8. a 15. května.

FK Mladá Boleslav - Dynamo České Budějovice 1:0 (0:0)

Branka: 87. Douděra. Rozhodčí: Nehasil - Hrabovský, Kotalík - Proske (video). ŽK: Čavoš, Valenta, Čoudek (všichni Č. Budějovice). První zápas: 3:2, postoupila Mladá Boleslav.

Mladá Boleslav: Šeda - Pech, Šimek, Suchý, Karafiát - Dancák - Douděra (89. Skalák), Matějovský, Mašek (60. Hlavatý), Ewerton - Ladra (90.+1 Smrž). Trenér: Hoftych.

České Budějovice: Šípoš - Čolič, Králik, Čoudek, Skovajsa - Čavoš (80. Hais), Valenta - Van Buren (56. Tolno), Hellebrand, Brandner (80. Hora) - Michal Škoda (46. Mihálik). Trenér: Horejš.

Pavel Hoftych (trenér Mladé Boleslavi): "Hráli jsme mezi sebou třetí zápas za poslední tři týdny. Obě mužstva věděla, co od sebe čekat. V první půli jsme měli moc ztrát a zvolili jsme vždy to složitější řešení, místo střelby tam byly zbytečně narážečky ve vápně. Chtěli jsme zrychlit kombinaci a s příchodem Michala Hlavatého se to postupně zlepšilo. Zvlášť po prvním zápase jsme chtěli postoupit, i proto jsme dnes tolik nestřídali, nechtěli jsme ten postup ztratit. Olomouc má formu, hraje velmi dobře, bude to těžký soupeř. Každopádně jsme rádi, že zakončíme sezonu v první polovině celkového pořadí."

David Horejš (trenér Českých Budějovic): "Odehráli jsme lepší utkání než to první. Bohužel jsme neměli takovou kvalitu v poslední třetině hřiště, abychom mohli pomýšlet na postup. Dostali jsme laciný gól po obrovské chybě, kdy jsme ve složité pozici nesmyslně hráli přihrávku po brankové čáře. Je to odraz našich venkovních zápasů. Jinak to byla nadstandardní sezona, do poslední chvíle jsme se prali o první šestku, což je obrovský úspěch. V zimě nám odešli dva klíčoví hráči, hlavně nám chyběly góly Fortuna Basseye. Příští sezona už bude beze mě, byl to můj poslední zápas v Dynamu."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články