Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Je to jako play-off, tohle je základ, říká Trpišovský před zápasem s Plzní

O šest bodů se bude hrát v zápase Slavia - Plzeň, v němž se v neděli v Edenu střetnou dva nejlepší celky první fotbalové ligy. Jindřich Trpišovský, trenér pražského celku, který nyní ztrácí na Plzeň dva body, ví, že pokud Slavia chce mít boj o titul ve svých rukách, musí vyhrát. Trpišovský věří, že jeho hráčům ve zbytku soutěže pomůže i fakt, že tři ze zbylých čtyř zápasů hrají doma, včetně derby se Spartou.

"V pozici, ve které jsme, to může hodně napovědět. Hrají se ještě čtyři zápasy o 12 bodů, ale tohle je utkání o šest bodů. Proto souhlasím, že tohle utkání je základ potom směrem ke konci ligy," řekl v klubové nahrávce pro média Trpišovský.

Slávisté na úvod nadstavby v minulém týdnu senzačně prohráli v Mladé Boleslavi s Hradcem Králové 3:4 a přišli o první místo v tabulce. Díky tomu, že vedli po 30 kolech ale mají výhodu toho, že Plzeň přivítají doma a v Edenu odehrají tři ze zbývajících čtyř zápasů, včetně derby se Spartou.

"Těšíme se, je dobré počasí, dobrý terén. Věříme, že bude dobrá návštěva, dobrá kulisa. Je to jedna z výhod, které vnímáme. Víme, že doma jsme silní, naše ztráty většinou přišly na venkovních hřištích. Krom prvního jarního kola s Karvinou jsme body poztráceli venku. Víme, že tady doma je i větší plynulost hry, zápasy mají větší spád. Je tady větší procento herního času než venku, což nám vyhovuje," prohlásil Trpišovský.

Jeho svěřenci s Plzní v posledních osmi ligových zápasech neprohráli. Západočeši bodovali v 18 kolech za sebou od porážky 0:2 na Slavii na konci října. "Každý z týmů bude sázet hlavně na své silné stránky, bude hrát to, co je mu vlastní. Je to jako play-off, není prostor zkoušet nějaké nové věci. Každý se opře o své nejlepší hráče, o to, co mu fungovalo v sezoně. My víme, jaké jsou naše silné stránky, Plzeň ví, jaké jsou její. O to se oba týmy budou chtít opřít a minimalizovat chyby," přemítal Trpišovský.

Se svými svěřenci měl nezvykle týden času na přípravu, po vyřazení v Evropské konferenční lize Slavia ve čtvrtek nehrála. "Je to pro nás samozřejmě velká změna. Do této situace jsme se dostali po dlouhé době, přišlo nám to vhod. Měli jsme dost času rozebrat si předchozí zápasy, hlavně ten poslední s Hradcem a připravit se dobře na soupeře. Je tam týden, zatímco v 95 procentech sezony jsme měli jen tři dny. Některým našim hráčům to pomůže i ohledně zápasového zatížení, každý to měl trochu jinak," řekl Trpišovský.

V minulém kole postrádal kvůli zranění útočníka Stanislava Tecla a mimo hru byl i záložník Petr Ševčík. Nejistý je před soubojem s Plzní i start křídelního hráče Petera Olayinky. "Co se týče marodky, je to tak střídavě oblačno. Pořád nám někteří hráči vypadávají na dva tři dny kvůli rýmám nebo virózám," uvedl kouč.

"Peter Olayinka netrénoval dva dny, po utkání s Hradcem ulehl s teplotou. Co se týče Standy Tecla, ten má individuální program a je tam šance, že neděli stihne. Víme, jak důležitý pro nás je. Děláme vše pro to, aby byl k dispozici. Petr Ševčík je na tom podobně, moudřejší budeme v dalších dnech," dodal Trpišovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články