Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Catenaccio v Hradci? O vstupu do fotbalového klubu jednají Italové

Hradec Králové - Pětinu akcií prvoligového fotbalového klubu FC Hradec Králové by měla koupit skupina italských investorů. O obchodu s nimi jedná představenstvo dosud ryze městské společnosti, které za menšinový podíl údajně požaduje kolem 3 a půl milionu korun. Finální rozhodnutí podle vedení Votroků ale ještě nebylo učiněno.

Slavící fotbalisté Hradce Králové
zdroj: Reuters autor: Radek Petrášek

Italský fotbalový styl catenaccio už bude možná brzy k vidění na trávníku v Hradci Králové. O nákup dvaceti procent akcií klubu stojí skupina investorů kolem Alessandra Barilliho, do loňska šéfa druholigového celku Reggiana z města Regio nell Emilia. 

"Nabídka italské strany na vstup do FC Hradec Králové nejprve dvaceti procenty a po roce se rozhodne co dál, se mi jeví jako velmi seriózní," sdělil své postoje královéhradecký náměstek primátora Jindřich Vedlich.

Je nám líto, video expirovalo.
Italové kupují fotbalový klub Hradec Králové

Italové o klubu dostali veškeré informace. Výjimkou nebyly ani ty nejdůvěrnější, finanční. "Čekáme, že Italové řeknou, že mají významného sponzora, který je schopen podpořit klub," prohlásil předseda představenstva klubu Jan Michálek o případném obchodu.

Pokud vše dopadne, už od příští sezony by měl v managmentu sedět zástupce italského investora. "Na jaře by tady byl pozorovatel a od příští sezony by se Italové zapojili do klubu jako částeční spoluvlastníci," dodal Michálek.

Koncem října odjedou hradečtí vyslanci včetně primátora na fotbal do Itálie, kde budou pokračovat v přípravě prodeje klubu. Město se obává, aby Italové jen nerozprodali mladé talenty a zase neodešli. Alessandro Barilli zatím s novináři nemluví. "Není pro to vhodný moment," vysvětlil.

"Vlastnit stoprocentně fotbalový klub hrající v nejvyšší soutěži, to úplně role města není," přivítal zájem Italů Vedlich. Hradecká radnice začne v příštím roce stavět nový fotbalový stadion pro 10 tisíc diváků za 400 milionů korun. Ten ale zůstane jejím majetkem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články