Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Damková kvůli časovému vytížení odstoupila z komise rozhodčích

Praha – Dagmar Damková opustila komisi rozhodčích Fotbalové asociace ČR, kterou do března vedla. Důvodem je její vytížení v orgánech FIFA a UEFA, kde zasedá v komisi sudích.

Sport
zdroj: ČT4

Jednačtyřicetiletá bývalá ligová rozhodčí od roku 2011 do letošního března komisi rozhodčích FAČR šéfovala, než se rozhodla z pozice předsedkyně odstoupit rovněž kvůli vytížení na mezinárodní scéně. Zůstala její členkou, a to i pod vedením nového šéfa Michala Listkiewicze, ale nyní skončila definitivně.

Komisi však údajně o svém rozhodnutí neinformovala. "Já i předseda komise Michal Listkiewicz jsme se to dozvěděli až na základě včerejšího komuniké výkonného výboru. Formálně ani neformálně jsme o tom předtím nejednali. Paní Damková se tak patrně rozhodla proto, že je vytížena na mezinárodním poli," řekl serveru iSport.cz místopředseda komise rozhodčích Petr Mlsna.

Damková zůstává na FAČR v komisi ženského fotbalu. V UEFA patří k nejvlivnějším ženám a její záměr soustředit se na mezinárodní kariéru by mohl naznačovat, že by její pozice mohla v budoucnu ještě posílit. UEFA musí například dosadit ženu do rady FIFA a spekulovalo se o tom, že právě Damková by mohla být jednou z kandidátek.

Výkonný výbor vzal rovněž na vědomí rezignaci Luboše Koželuha z postu člena představenstva dceřiné společnosti STES, která má na starosti fotbalový marketing. Bývalý hokejový funkcionář byl ředitelem společnosti od roku 2013.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články