Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sportovním ředitelem Sparty se stal šéf skautingu Požár

Praha - Sportovním ředitelem fotbalové Sparty byl jmenován dosavadní šéf skautingu Tomáš Požár. Jednačtyřicetiletý bývalý obránce letenského celku se funkce naplno ujme v zimní přestávce, už teď se však bude podílet na hledání nového trenéra.

"Za Spartu hrál, je odborně na vysoké úrovni, má respekt ve fotbalovém prostředí, zkušenosti jak s trénováním, tak s pozicí sportovního ředitele a poté i ředitele prvoligového klubu," uvedl generální ředitel klubu Adam Kotalík.

Sportovní úsek měl dosud na starost Jakub Otava, který je současně členem představenstva klubu. "Navíc i vzhledem k současné pozici šéfa skautingu má (Požár) velký přehled o hráčích v domácí lize i v zahraničí. Má všechny předpoklady, aby v této pozici uspěl," dodal Kotalík.

Prvním úkolem pro Požára bude najít nástupce Zdeňka Ščasného, který kvůli špatným výsledkům u týmu před dvěma týdny skončil. Dočasně ho ve funkci nahradil kouč dorostu a asistent David Holoubek, pod jehož vedením Sparta porazila v Evropské lize Inter Milán 3:1 a v domácí soutěži remizovala 3:3 v Brně.

Požár přišel do Sparty jako šéf úseku vyhledávání nových hráčů loni v létě, před tím působil ve funkci sportovního ředitele Bohemians Praha 1905. Během hráčské kariéry nastupoval za Jablonec, Teplice a Spartu, se kterou v roce 1995 získal mistrovský titul. V nejvyšší soutěži odehrál 61 zápasů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články