Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

BLOG: Fotbal v době rouškové už začíná zjišťovat, co je tady navíc

Liga je po restartu. Teplice se radují ze tří bodů, s nimiž se Na Stínadlech zřejmě ani moc nepočítalo, a Liberec si drbe hlavu, že ztratil lehkost, s níž před pauzou dával góly. To naznačuje, že dohrávka ligy může být ještě hodně zajímavá i v době rouškové. Ta s sebou ovšem nese řadu omezení, která rozhodně ne všechna mají logiku. A jak by řekl zkušený právník: dalo by se s nimi úspěšně polemizovat.

Hráči Liberce
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Projevilo se to i v sobotu v Teplicích. Hráči napochodvali na trávník každý jiným tunelem a s rouškami na tvářích, vzápětí je sundali a šlo se na to. Žádné servítky, normálně, naplno, souboje, jak mají být.

Opatrnost byla v úvodu možná trochu znát, ale v zápalu hry šla (bohudík) stranou. Po faulu viník nabídl pomocnou ruku faulovanému hráči a pomohl mu zpátky na nohy. Po vydařené akci si hráči plácli. Po gólu ve 37. minutě se tepličtí fotbalisté, kteří do té doby nevystřelili na branku Liberce, neudrželi a objímali se. Takže: přestupek, přestupek, přestupek.

Jsou to zkrátka zažitá schémata, která ke sportu patří, a ani obavy z nákazy, která by mohla v horším případě poslat celý tým do karantény a v nejhorším zabránit dohrání celého ročníku, to nedokážou zastavit.

I když instrukce všichni mají. Působilo až komicky, když si hráči třeba na poslední chvíli uvědomili, že na "dej mi pět" se dneska nehraje, a už už natahované ruce klesly zpět.

Střelec vítězného gólu Tomáš Kučera přiznal, že hned poté, co překonal brankáře Nguyena, se mu v mysli objevilo to, co jim bylo kladeno na srdce před zápasem: Nesmíš slavit. A mazal z klubka radujících se spoluhráčů. I když to byl jeho první gól po více než dvou letech. Radost přesto měla navrch a někteří jeho parťáci při oslavách nedodrželi instrukce.

Teď si nejspíš každý druhý Čech řekne: Vždyť jo, pravidla jsou tu přece proto, abychom je porušovali. Já tohle jakoby češství, které kolem každého nařízení vymyslí objížďku, nemusím, ale tady mi to nevadí.

A myslím si, že když se soutěž spustila, s určitou mírou shovívavosti se tady dopředu počítalo a žádné postihy za to nikomu nehrozí.

Nejspíš se brzy zmírní i některá zvlášť podivná nařízení. Například to, že trenér nesmí před zápasem a o přestávce do kabiny, což se v neděli změnilo a od pondělí už to neplatí. A další, co už je nejspíš přes čáru: "Ty roušky při nástupu na hřiště jsou podle mě navíc," řekl Kučera.

Sport
zdroj: ČT4

"Vždyť v kabině sedí kluci normálně vedle sebe a spolu i trénují," dodal k tomu liberecký kouč Pavel Hoftych, který věří, že se omezení budou uvolňovat.

S tím asi počítají všichni, i když hlavně fanoušci do ochozů v nějakém počtu, který by se alespoň vzdáleně blížil normálu, nejspíš hned tak nepůjdou.

Pravidla tu jsou přece jen proto, aby se dodržovala. Ale když to občas nevyjde a nebude se z toho dělat věda a ta nesmyslná se zruší, tak se přece jen liga bude dohrávat lépe a radostněji. A o to přece nakonec ve sportu jde.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články