Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nerozumím tomu, proč trenér před zápasem ani o poločase nesmí do kabiny, diví se Hejkal

Hodně omezení včetně prázdných ochozů museli vstřebat aktéři sobotní ligové dohrávky v Teplicích. Fotbalisté tamního týmu hráli s Libercem nakonec přece jen v trochu fotbalové atmosféře, kterou vytvořili pořadatelé ze zvukového záznamu. Ošem trenérům se některá opatření, nařízená vzhledem k pandemii koronaviru, zdála nelogická.

Stanislav Hejkal
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Věděli jsme, co nás zhruba čeká a že to musíme dodržovat, aby se zápas mohl odehrát. Doufám, že se to bude uvolňovat, některá z těch nařízení jsou zvláštní a nemají logiku. Hráči třeba nastupují v kabinách s rouškami, přitom vlastně sedí mezi sebou normálně na sedadlech, trénují spolu," řekl liberecký trenér Pavel Hoftych na tiskové konferenci, kam kvůli nařízením nesměli novináři, ale jen mluvčí klubu.

Trenéři podle manuálu nesměli před utkáním v Teplicích ani v poločase do kabiny. "Byl to zvláštní zápas. Když jsem přišel na stadion, bylo tam 10 pořadatelů, 30 kamer. Druhá věc je, že přišel manuál, že trenér nesmí před zápasem ani o poločase do kabiny. Tomu nerozumím. Chápu, že to třeba ministerstvo zdravotnictví myslí dobře, ale někdo to musí korigovat, to nejde," uvedl teplický trenér Stanislav Hejkal. "Byl to zvláštní zápas, o to víc zlaté jsou pro nás ty body," dodal k výhře 2:0.

"Aspoň že tam bylo něco, díkybohu za to," řekl Hejkal ke stále se opakujícímu sedmiminutovému zvukovému záznamu z dokumentu o výjezdu teplických příznivců na vítězné finále domácího poháru v roce 2009 proti Slovácku. To zrušilo komorní atmosféru utkání.

"Na začátku mě to úplně vyděsilo, prvních pár minut mi to přišlo úplně šílené. Ale za pár minut jsme si na to zvykli," uvedl střelec první branky zápasu Tomáš Kučera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články