Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Testování v Edenu proběhlo úspěšně. Hráči jsou negativní, ale čeká je ještě jeden odběr

Při dalším kole testů na koronavirus měli všichni fotbalisté Slavie až na nakaženého hráče negativní výsledek. Úřadující mistr dostal od hygieny svolení odehrát v neděli úvodní zápas prvoligového ročníku v Českých Budějovicích za předpokladu, že v sobotu dopadne negativně i čtvrté kolo odběrů. Informoval o tom předseda představenstva Pražanů Jaroslav Tvrdík.

Hráči Slavie se radují z gólu
zdroj: ČT sport

Slávisté kvůli pozitivnímu testu u jednoho z hráčů předčasně ukončili na začátku minulého týdne soustředění v Rakousku a vrátili se do české metropole, kde byli všichni členové výpravy několik dní v domácí izolaci. V pátek tým absolvoval první plošné testování a po negativních výsledcích se mohl vrátit do tréninku. Nakažený hráč zůstává v karanténě.

Až do začátku tohoto týdne platilo, že v případě pozitivního testu u některého z hráčů musí do dvoutýdenní karantény celá mužstva. V pondělí se však pravidla zmírnila. Plošná karanténa při nákaze covidem-19 bude zrušena ve všech sportech na všech úrovních, pokud ostatní členové týmu absolvují test s negativním výsledkem.

Pražané měli v kádru jednoho nakaženého hráče i před květnovým restartem minulého ročníku stejně jako Mladá Boleslav. Později se nedohrála nadstavbová skupina o záchranu kvůli pozitivním případům v Karviné a následně v Opavě.

Nová prvoligová sezona začne v pátek předehrávkou mezi Plzní a Opavou. Slavia obhajuje titul a bude usilovat o třetí triumf za sebou. Všechna mužstva musí absolvovat test na koronavirus před každým zápasem.

Ve druhé lize bylo naopak kvůli koronaviru v týmu Chrudimi odloženo na neurčito sobotní utkání prvního kola s Jihlavou. Pondělní kontrolní testování sice nepřineslo žádný pozitivní nález a Východočeši se ve středu mohou vrátit do tréninku, karanténní opatření však potrvají až do pondělí. Z nařízení hygienické stanice nesmí tým přijít do kontaktu s jiným celkem. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články