Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Baník se veze na vítězné vlně a v cestě stojí Sigma. Která série v Ostravě skončí?

Předehrávkou mezi Ostravou a Olomoucí začne 13. kolo nejvyšší soutěže. Sedmý Baník, který má k dobru dvě odložená domácí utkání, bude usilovat o pátou ligovou výhru v řadě. Čtvrtá Sigma neprohrála dokonce deset kol, ve čtyřech posledních však pokaždé remizovala 1:1. Přímý přenos sledujte od 17:40 na ČT sport a webu ctsport.cz.

"Je pravdou, že v poslední době čtyřikrát remizovali, ale je to mužstvo, které prohrálo jen se Spartou - to svědčí o jeho výkonnosti. Nedostává moc gólů, má konsolidovanou defenzivu, překonat ji nebude jednoduché. Pro nás je ale nejpodstatnější, abychom se koncentrovali na vlastní výkon. Pak jsme schopni uspět s kýmkoli," má jasno ostravský trenér Luboš Kozel.

Hanáci poslední čtyři ligová střetnutí nedotáhli do vítězného konce, přestože ve všech z nich vedli. "Nedokážeme zvládat závěr, je to všechno v hlavách hráčů. Na sestup nejsme, poháry máme daleko, tak co se může stát? Asi tak oni myslí. Jsem zde rok a půl a je to pořád stejné. Žádný rozbor a videa nepomohou," láteřil olomoucký kouč Radoslav Látal.

Sigma navíc neporazila Baník v nejvyšší soutěži čtyřikrát po sobě. "Mají za sebou sérii vítězství a jsou favoritem. Třeba tohle tým či některé jednotlivce probere. Samozřejmě připravíme mužstvo co nejpoctivěji, ale pokud si to hráči nesrovnají sami u sebe, tak se dál nepohneme," dodal Látal.

Utkání se kvůli pandemii koronaviru opět odehraje bez fanoušků. Na stadionu ale může být až 300 lidí z řad partnerů klubů, kteří se však musí prokázat negativním testem a být v oddělených skupinách maximálně po 10 osobách.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články