Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sparta ztratila s Boleslaví a je druhá, Baník má další výhru

Ani napodruhé v sezoně nedokázala Sparta porazit Mladou Boleslav. Na domácí půdě se Středočechy remizovala 1:1 a přepustila vedení v ligové tabulce Slavii. Pět gólů bylo k vidění na jablonecké Střelnici, po závěrečném hvizdu se však radoval hostující Baník, který mohl slavit výhru 3:2. Radost z vítězství si užili i hradečtí, kteří v Teplicích vyhráli výsledkem 1:0. V takzvaném záchranářském souboji mezi Pardubicemi a Českými Budějovicemi došlo na dělení bodů po remíze 1:1.

Utkání Sparta – Boleslav
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Spartu přišla Preciadova červená draho

Hodně pomalu se rozjížděla Sparta v duelu s Boleslaví. Moc jí nepomohl ani vlastní gól Kairinena, který poslal Středočechy do vedení. Letenští dokázali ještě do půle srovnat, ale v úvodu druhé půle je v rozletu srazila červená karta Angela Precieda, který se zbytečně ohnal po soupeři. 

Sparta sice byla i v deseti lepším týmem a vytvořila si řadu šancí, další branku ale nepřidala a s Boleslaví ztratila body za remízu 1:1. Po dlouhé době tak přišla o vedení v ligové tabulce, když aktuálně ztrácí jeden bod na první Slavii.

"Červená karta (Preciada) byla nepřijatelná a ztížila nám to. Stejně nepřijatelný byl ale i první poločas v tom, jak chceme hrát. Měli jsme dostatek dominance, ať už jde o držení míče, centry do vápna nebo střelecké pokusy, abychom vyhráli. Myslím si ale, že jsme si nezasloužili zvítězit," nešetřil po utkání kritikou trenér Sparty Brian Priske.

"Sparta si musela body zajistit a šla si za tím strašně moc. Jsem hrdý na kluky, jakým způsobem zápas zvládli. Nebylo to nic jednoduchého, naopak to bylo hodně složité. Klobouk dolů před nimi. Jsem moc rád, že odsud s velkou pokorou odjíždíme s bodem," byl rád za remízu boleslavský lodivod David Holoubek.

Sparta – Mladá Boleslav 1:1 (1:1)

Branky: 44. Birmančevič – 20. vlastní Kairinen. Rozhodčí: Rouček – Kříž, Leška – Volek (video). ŽK: Vitík, Priske (trenér) – Matějovský, Kušej, Mikulec, Pulkrab. ČK: 59. Preciado (Sparta). Diváci: 17.009.

Sparta: Vindahl – Vitík, Sörensen (76. Wiesner), Krejčí – Preciado, Kairinen, Solbakken (46. Panák), Zelený (46. Ryneš) – Birmančevič (76. Olatunji), Haraslín (65. Sadílek) – Kuchta. Trenér: Priske.

M. Boleslav: Mikulec – Kadlec (90.+2 Kostka), Král, Suchý, Karafiát, Fulnek – Sakala, Matějovský (64. Mareček) – Kušej (64. Solomon), Hilál (64. Pulkrab), Ladra (88. Šimek). Trenér: Holoubek.

Baník potvrzuje formu, Jablonec se propadá

Baník ukazuje, že to s útokem na pohárovou Evropu myslí vážně. Dobrou formu ostravští potvrdili i na hřišti Jablonce, kde zvítězili 2:3 a upevnili si tak průběžnou čtvrtou příčku. Naopak Jablonec se v posledních týdnech opět propadá tabulkou a aktuálně je jen těsně nad barážovými příčkami.

"V tabulce teď máme lehčí polštář, ale zůstáváme nohama na zemi. Je dobře, že nám skoro nikdo nechybí. Z mužstva cítím, že by chtělo skončit čtvrté a zkusit Evropu, ale to je ještě daleko," zasnil se kouč Baníku Pavel Hapal.

"Z naší strany byl velice slabý první poločas. Baník nám ještě daroval snížení, když jsme šli do kabin za stavu 1:2, přitom jsme mohli prohrávat i víc. Hosté měli střed hřiště a dohrávali souboje. O poločase jsme trochu přeskupili řady a zesílili střed hřiště. Pak Alégué udělal chybu, přišla ztráta a Baník nás potrestal. Ještě jsme to zdramatizovali, ale Baník si to už zkušeně pohlídal," hodnotil zápas jablonecký trenér Radoslav Látal.

Jablonec – Baník Ostrava 2:3 (1:2)

Branky: 45.+1 Hollý, 79. Černák  11. Klíma, 24. Kpozo, 61. vlastní Tekijaški. Rozhodčí: Berka  Vlček, Slavíček  Adámková (video). ŽK: Kratochvíl, Hollý, F. Souček, Martinec  Boula, Kpozo. Diváci: 2518.

Jablonec: Hanuš  Černák (89. Štěpánek), F. Souček, Tekijaški, Polidar  Kratochvíl, Martinec  Kanakimana (46. Alégué), Hollý (89. Velich), Čanturišvili  Chramosta (69. Hübschman). Trenér: Látal.

Ostrava: Letáček  Blažek, Frydrych, Lischka  Buchta (60. Rusnák), Rigo, Boula (73. Pojezný), Kpozo  Ewerton (87. Šehič)  Tanko (87. Adediran), Klíma (73. Kubala). Trenér: Hapal.

Grigar daroval Hradci výhru

Hradec Králové pod Davidem Hořejšem stoupá tabulkou. S výjimkou utkání na Spartě sbírá jen výhry, a to samé platilo i v Teplicích, kde Východočeští zvítězili 1:0. Pravdou však je, že k jedinému gólu jim notně pomohl svou chybou gólman Teplic Tomáš Grigar.

"Dnes rozhodla efektivita. Málokdy se stane, že soupeř nevystřelí na bránu, a přesto prohrajete zápas. Vypracovali jsme si dost střeleckých příležitostí, rohových kopů, ale nepodařilo se nám vstřelit gól, povzdechl si asistent trenéra Teplic Ondřej Prášil.

"Do zápasu jsme vstoupili skvěle. Prvních 25 minut jsme byli velice dobří na míči a byli jsme jednoznačně lepší. Po chybě soupeře jsme šli i do vedení. Teplice potom hru zjednodušily a hrály dlouhé míče na dva útočníky, kteří mají neskutečnou kvalitu. Druhý poločas to bylo o dobývání naší obrany, my ale podali směrem dozadu skvělý výkon, což nám přineslo tři body," měl radost hradecký kouč David Horejš.

Teplice – Hradec Králové 0:1 (0:1)

Branka: 6. Vašulín. Rozhodčí: Pechanec  Dobrovolný, Pfeifer  Zelinka (video). ŽK: Chaloupek, Jásir, Mareček  Krejčí, Klíma, Kučera, Kodeš, Harazim, Pudhorocký. Diváci: 4629.

Teplice: Grigar  Kričfaluši, Chaloupek, Mičevič  Bílek (71. Radosta), Mareček, Jukl (82. Bednár), Labík (58. Švanda)  Trubač (58. Čerepkai)  Fila, Jásir. Trenér: Prášil.

Hradec Králové: Zadražil  Klíma, Kodeš, Spáčil  Harazim, Kučera, Dancák, Krejčí (69. Horák) – Čmelík (59. Pudhorocký), Pilař (69. Juliš)  Vašulín (80. Hais). Trenér: Horejš.

Zápas Pardubic s Budějovicemi vítěze neviděl

V duelu dvou celků namočených do bojů o sestup se dělily body. Dlouho to sice vypadalo, že Pardubicím bude k výhře stačit branka Surzyna z úvodu utkání, jenže Budějovičtí dokázali v závěru srovnat díky kapitánovi Ondráškovi a utkání tak skončilo remízou 1:1. Budějovice i tak zůstávají poslední s jednobodovou ztrátou na Karvinou. 

"Zápas se mi těžko hodnotí, z jarních domácích byl určitě nejlepší. Brzy jsme se ujali vedení, přesně jak jsme si představovali. Pak jsme měli spoustu šancí, z nichž jsme měli přidat druhý gól. Pořád se s tím trápíme. Nakonec si zase necháme dát gól ze standardky," povzdechl si asistent trenéra Pardubic David Mikula.

"S remízou jsme spokojeni. Zvlášť v naší situaci, že jsme zvenku dlouho nic nepřivezli, je bod z Pardubic cenný. Obrovským zklamáním pro mě byl první poločas. Byli jsme všude pozdě a domácím vůbec nestačili. Naštěstí jsme prohrávali jen o gól," byl relativně spokojený kouč Budějovic Jiří Lerch.

Pardubice – České Budějovice 1:1 (1:0)

Branky: 5. Surzyn – 80. Ondrášek. Rozhodčí: Radina – Hurych, Dohnálek – Kocourek (video). ŽK: Krobot, Surzyn, Solil, Černý – Králik, Lazič, Tranziska, Alli. Diváci: 3131.

Pardubice: Kinský – Mareš, Kukučka, Ortiz, Surzyn – Solil (53. Vacek), Icha, Hlavatý – Patrák (67. Daněk) – Sychra (83. Tischler), Krobot (67. Černý). Trenér: Mikula.

Č. Budějovice: Šípoš – Sladký (46. Lazič), Poulolo, Králik, Madleňák (46. Trummer) – Skalák (46. Alli), Čermák, Hellebrand – Suchan – Šigut (78. Brandner), Ondrášek (84. Tranziska). Trenér: Lerch.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články