Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Smíšenou štafetu pojedou Davidová i Krčmář, české barvy v singlu hájí Václavík s Jislovou

Poprvé v ročníku Světového poháru jsou na programu smíšené štafety. Pokljuka uvidí jak závod smíšených dvojic, tak i štafet. Právě v kvartetu se ukážou i české jedničky Markéta Davidová a Michal Krčmář, kteří se dopředu přiznali k tomu, že jim "singlovky" úplně nesedí. Přímé přenosy sledujte na ČT sport a ČT sport Plus, první klání startuje v 11:45.

Davidová skončila po jedné střelecké chybě pátá v sobotní stíhačce a zopakovala tak ve slovinském středisku předchozí umístění ze sprintu. Nedařilo se naopak Michalu Krčmářovi, který se kvůli pěti trestným kolům propadl o šestnáct míst na konečnou 21. příčku.

"Byl to těžký závod. Jsem ráda, že jsem měla dobrou výchozí pozici ze sprintu a střílela jen za jedna," řekla Davidová a dodala: "Do šestky je to prostě super. Samozřejmě bych si přála, aby mé nohy byly živější, ale i tak jsem spokojená," doplnila v rozhovoru pro ČT sport.

Ve smíšené štafetě se objeví coby finišmanka po boku Krčmáře, jenž zahajoval závod jako Davidová z páté příčky, nedařilo se mu však na střelnici. Po položkách vleže musel na tři trestná kola a další dvě chyby přidal ve stíhačce při následných stojkách.

"Mrzí mě to, ale nebudu se z toho hroutit. Na dnešní závod je pět chyb moc. Celkově jsem se na střelnici necítil komfortně. Nešlo mi to, nedržela mi poloha. Věřím, že to byl jen špatný den a bude líp," uvedl Krčmář pro ČT s výhledem k mixu.

V něm se objeví ještě s Jonášem Marečkem (muži jedou první) a Terezou Voborníkovou, která v sobotu bodovala, když poskočila oproti startu o devět míst a díky 21. pozici si vylepšila dosavadní maximum v SP. Jonáš Mareček byl na 44. místě.

Silnou sestavu budou mít pro kvarteta týmy Švédska (Nelin, Ponsiluoma, Brorssonová, Obergová), Francouzi (Claude, Fillon-Maillet, Chevailerová-Bouchetová, Simonová), Němci (Rees, Doll, Schneiderová, Herrmannová-Wicková) a Italové (Bionaz, Giacomel, Wiererová, Vittozziová). Před dvěma lety se v Pokljuce na mistrovství světa radovali Norové.

Johannes Bö ani jeho starší bratr Tarjei v závodech startovat nebudou. Smíšené dvojice pojede na střídačku Jessica Jislová, ve stíhačce dvaatřicátá (posun o dvě místa). První ovšem vyjede Adam Václavík, který nechal v sobotu na střelnici šest chyb a ve sprintu o jednu méně.

Lucie Charvátová s Jakubem Štvrteckým kvůli zdravotním důvodům do závodu neodstartovali a nepojedou ani mixy. Smíšené dvojice předloni opanovali Francouzi.

SP se v příštím týdnu přesune do tradiční biatlonové destinace v německém Ruhpoldingu. Druhý trimestr uzavřou závody v italské Anterselvě. Pak už přijde na řadu očekávaný světový šampionát. Všechny závody odvysílá živě ČT sport a ČT sport Plus.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články