Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Start–cíl a Elvira Öbergová má další zlato. Davidová zajela opět velké pódium

Třetí vítězství sezony si ve stíhačce v Pokljuce připsala Švédka Elvira Öbergová. Závod Světového poháru odjela dominantě stylem start–cíl, ani jednou nechybovala a na druhou Italku Dorotheu Wiererovou najela téměř osmnáct vteřin. Markéta Davidová obsadila stejně jako ve sprintu páté místo a tím i další rozšířené pódium.

Öbergová po výhře v Annecy ovládla už druhý stíhací závod, kromě toho na Pokljuce vyhrála i sprint. Francouzka Julia Simonová si tentokrát s Wiererovou prohodila umístění a v závodu na 10 kilometrů byla třetí.

"Těžký závod. Jsem ráda, že jsem měla dobrou výchozí pozici ze sprintu a střílela jsem jen za jedna," prohlásila Davidová.

"Sjezd na střelnici, ten je jednoduchý a z kopce, to je fajn (na odpočinutí). Do šestky je to prostě super. Přála bych si, kdyby mé nohy byly trochu živější, ale i tak jsem spokojená," vyprávěla Davidová pro ČT sport poté, co na Öbergovou ztratila 34,7 sekundy a v průběžném pořadí seriálu si polepšila na sedmé místo.

Na první položce se z první sady závodnic prakticky nechybovalo, až na jednu, a tou byla právě Davidová, která tak z počátečního pátého místa zaznamenala propad o čtyři pozice.

Elvira Öbergová
zdroj: ČTK/AP

Druhou ležku však česká jednička vybílila přesně, zatímco Simonová se z druhého místa posunula vinou jedné minely na čtvrté. Dál vedla Elvira Öbergová, jejíž sestra Hanna kvůli viróze Pokljuku vynechala.

Öbergová měla po třetí zastávce na střelnici náskok téměř půl minutyna Wiererovou a šesté Davidové chybělo po další výborné střelbě 16 sekund na medaili.

Švédka s Italkou nezaváhaly, zatímco Slovenka Paulína Bátovská-Fialková ano. Davidová si rány pohlídala a na třetí Simonovou ztrácela pouhých šest sekund.

V dramatickém závěru se ale děly věci a slovenská reprezentantka si i přes celkově dvě chyby, ale třetí nejrychlejší běh, čtvrté místo ujít nenechala. Běžecky dvanáctá, ale střelecky až třiatřicátá Davidová byla opět pátá.

Dobře se prezentovaly i další dvě české biatlonistky. Původně měla startovat i Lucie Charvátová, ale do stíhačky nenastoupila. Tereza Voborníková poskočila díky jedné chybě o devět míst na 21. pozici.

"Musím říct, že tohle závodění mě baví. Furt mi ty čtyři nuly unikají, ale dnes jsem si to na střelnici hlídala. Už jsem cítila, že toho mám plné zuby. Byla jsem ráda, že jsem to mohla dojet a přežít to," přiznala Voborníková pro Českou televizi.

Jessica Jislová byla dvaatřicátá taktéž s jednou chybou a polepšila si o dvě místa. "Jsem spokojená se střelbou, ta mě podržela jako ve sprintu, ale na trati to bylo pořád dost velké trápení. Nejsem si jistá, čím to je," uvedla Jislová.

Tereza Voborníková
zdroj: ČTK/AP

"Strašně mě bolí nohy, ale úplně šíleně. Bolí mě, když chodím normálně, natož když závodním. Zkusíme s tím něco udělat. Jsem ale ráda, že jsme se dokázala udržet na bodech. Body a střelbu hodnotím pozitivně," doplnila Jislová v rozhovoru pro ČT sport.

SP pokračuje vedle sobotní stíhačky mužů ještě nedělními smíšenými štafetami, které se pojedou poprvé v sezoně.

"Teď moc síly nemám, ale určitě nějaké do zítřka načerpám. Nechám to na trenérech, co zvolí. Ať se vybere, co vybere, stejně to budu muset jet. Takže uvidíme. Singlovky moc nemusím, je to na mě moc rychlý, ale samozřejmě se budu snažit připravit i na ni," přiznala Davidová.

Další díl seriálu se poté odehraje příští týden v německém Ruhpoldingu. Přímé přenosy a biatlonové zpravodajství nabízí ČT sport a ČT sport Plus.

SP v biatlonu v Pokljuce (Slovinsko) - stíhací závod, ženy (10 km):

 1. E. Öbergová (Švéd.) 29:41,6 (0 trest. okruhů), 2. Wiererová (It.) -17,6 (1), 3. Simonová (Fr.) -22,4 (2), 4. Bátovská-Fialková (SR.) -31,0 (2), 5. Davidová (ČR.) -34,7 (1), 6. Perssonová (Švéd.) -36,2 (1), ...21. Voborníková -2:30,6 (1), 32. Jislová (všechny ČR) -3:15,2 (1).

Průběžné pořadí SP (po 10 z 21 závodů): 1. Simonová 606, 2. E. Öbergová 575, 3. Hermannová-Wicková (Něm.) 432, 4. Tandrevoldová (Nor.) 413, 5. Wiererová 411, 6. Perssonová 404, 7. Davidová 383, ...35. Jislová 84, 44. Voborníková 50, 71. Václavíková (ČR) 2.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články