Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Norská dominance pokračuje. Sprint zválcovali, ale Krčmář byl medaili blízko

Michal Krčmář pokračuje ve skvělých výkonech v letošní sezoně a opět je z toho velké pódium. Po Annecy se na něj dostal také ve sprintu v Pokljuce, kde byl navíc o stupeň lepší – dojel na pátém místě. Závod Světového poháru zcela ovládli Norové, jimž opět vévodil Johannes Bö.

Byl to od Krčmáře brilantní závod.

Dvě nuly, k tomu skvělý běh, a to česká jednička po vánočních svátcích několik dní marodila.

Ještě dva dny nazpátek kolem Krčmáře visely otazníky.

Jak se s úvodním závodem v novém roce popasuje?

Zvládl to na výbornou.

"Uvidíme, na co to bude stačit. Byl to obrovsky těžký závod, necítil jsem se vůbec dobře, ale to asi nikdo tady," řekl v cíli pro ČT sport Krčmář s jedenáctým běžeckým časem.

Průběžně byl dokonce druhý před Němcem Benediktem Dollem o šest deset vteřiny.

"Měl jsem informace na trati, jak s Benim jedu. Nic bych ale neudělal líp," uznal Krčmář.

Jenže pak začali do závodu na 10 kilometrů promlouvat Norové.

A to zásadně.

Johannes Bö ještě před sprintem řešil problémy s malorážkou, a i když – stejně jako jeho krajan Sturlam Holm Laegreid – udělal na střelnici jednu chybu, o vítězství ho to i díky nejrychlejšímu běhu nepřipravilo.

Bö tak dál disciplíně kraluje, vyhrál všechny čtyři sprinty sezony. "Johannes přijde do cíle, všichni tam kroutíme hlavami, protože nevíme, jak se to může dít. Je opravdu dobrej," nechápal Krčmář.

A Johannes Bö tak dál vede průběžné pořadí SP. Laegreid dojel o necelých 56 vteřin jako třetí. První stupně vítězů si navíc mohl užít Johannesův starší bratr Tarjei coby druhý.

Krčmář skončil nakonec pátý. Druhé rozšířené pódium a nejlepší výsledek českých biatlonistů v ročníku SP.

"Na stojce jsem se klepal jak ratlík, rány jsem musel odkládat, ale vyplatilo se, jsem rád. Asi nejlepší závod v Pokljuce," byl rád.

Jakub Štvrtecký naopak spokojen nebyl vůbec. "Jediné pozitivní bylo, že mi jely výborně lyže. To mě podrželo. Na střelnici to byla vleže škoda, vestoje už jsem na to prostě neměl," hlesl po čtyřech chybách a 55. místě.

Johannes Thingnes Bö
zdroj: ČTK/AP

Osmačtyřicátý Adam Václavík měl dohromady dokonce chyb pět. "Bohužel. Bylo to trápení. Asi kalibrové rány."

Vleže přitom na tréninku neminul. "Pak je to bezmoc. Chyb jsem si vědom nebyl. Pět je průser, škoda," nebral si servítky.

V sezoně zatím startoval v druholigovém IBU Cupu. "Tady není prostor na chyby," dodal.

Toho si byl dobře vědom Jonáš Mareček, který při své premiéře v Pokljuce uspěl a vybílil všech deset terčů. Pěkné třiatřicáté místo mu zaručuje stíhací závod, v němž se tak představí všichni Češi.

SP pokračuje v sobotu stíhačkami, v neděli se v Pokljuce pojedou smíšené štafety. Biatlonová elita se poté přesune před bouřlivou německou kulisu do Ruhpoldingu. Přímé přenosy a zpravodajství sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

SP v biatlonu v Pokljuce (Slovinsko), muži - sprint (10 km):

1. J. T. Bö 23:55,9 (1 tr. okruh), 2. T. Bö -48,1 (0), 3. Laegreid (všichni Nor.) -55,6 (1), 4. Doll (Něm.) -1:03,3 (1), 5. Krčmář (ČR) -1:03,9 (0), 6. Giacomel (It.) -1:09,5 (2), ...33. Mareček -2:27,8 (0), 48. Václavík -3:01,0 (5), 55. Štvrtecký (všichni ČR) -3:07,3 (4).

Průběžné pořadí SP (po 9 z 21 závodů): 1. J. T. Bö 689, 2. Laegreid 625, 3. Jacquelin (Fr.) 319, 4. Christiansen 313, 5. Dale (oba Nor.) 303, 6. Fillon Maillet (Fr.) 302, ...14. Krčmář 245, 36. Štvrtecký 59, 41. Mikyska 41, 66. Mareček 8.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články