Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů CEV 2023/2024

Potvrdí Jislová, že jí Francie chutná? Motokrosy mám ráda, závod od závodu se cítím líp, říká

Sprint čeká po biatlonistech ve francouzském Annecy také ženy. Z českého pohledu jsou na startu čtyři reprezentantky v čele s Markétou Davidovou, která už má po dvou podnicích Světového poháru na kontě hned dvě umístění v první trojce. Přímý přenos závodu na 7,5 kilometru sledujte od 14:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

Davidová skončila naposledy minulý týden třetí ve stíhacím závodu v Hochfilzenu a vybojovala druhé stupně vítězů za sebou. Po sprintu startovala ze druhé příčky, musela na dvě trestná kola, ale uhájila jedenáctou individuální medaili v seriálu.

"Moc si toho vážím. Každá medaile nebo umístění v top šesti je super. Je to asi první stíhačka, kterou jsem dokázala udržet poté, co jsem startovala z dobrého místa," řekla pro ČT sport Davidová, která poskočila v průběžném pořadí SP na páté místo. Pětadvacetiletá biatlonistka byla ve Francii nejlépe bronzová ve sprintu před třemi lety.

V Hochfilzenu vyhrála Francouzka Julia Simonová a nadále drží žlutý dres vedoucí závodnice seriálu. Lucie Charvátová minula pět terčů a byla čtyřiačtyřicátá. První body v sezoně získala Jessica Jislová díky 29. pozici se třemi trestnými koly.

Sport
zdroj: ČT4

Ačkoli Jislová vybojovala před rokem v Le Grand-Bornand senzační páté místo v závodu s hromadným startem, podle svých slov si nemyslí, že by její výsledky byly dány areálem ve Francii.

"Spíš se vždycky trochu rozzávodím a víc se do toho dostanu. Třeba by to bylo fajn i někde jinde v tuhle dobu. Budu doufat, že se mi tu pojede zase o trochu líp než v Hochfilzenu. Myslím si, že se závod od závodu cítím líp," řekla svazovému webu.

V Annecy jí vyhovuje trať i zástupy fanoušků. "A když je dobré počasí, tak jsou tu moc hezké závody. Mám tyhle motokrosy docela ráda, pro mě je to lepší než jeden obří kopec jako třeba v Oberhofu. Je to zábavné, těším se na to," uvedla s tím, že jediné, čeho se bojí, bude stav tratě po dešti.

Domů už odjela pátá žena z českého týmu Tereza Voborníková, před lednovým pokračováním SP se bude připravovat sama.

Zato Eliška Václavíková si ve Francii, která momentálně žije i účastí fotbalistů ve finále světového šampionátu, odbude premiéru. Loni zdejší sprint ovládla Norka Marte Olsbu Roeiselandová, ta si ovšem nyní dává od biatlonu po nemoci pauzu.

Už ve čtvrtek se Michal Krčmář šestým místem ve sprintu postaral o nejlepší výsledek českých mužů v sezoně. Opět suverénně vyhrál Nor Johannes Thingnes Bö.

Češky v akci:

Jessica Jislová (24), Markéta Davidová (33), Lucie Charvátová (38), Eliška Václavíková (67).

Zdroj
ČT sport, ČTK, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články