Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Čeká biatlonisty v Annecy namydlený led? Snad se mi letos pojede líp, doufá Štvrtecký před sprintem

První trimestr Světového poháru v biatlonu zakončí podnik ve francouzském Annecy. Vedle sprintů a stíhaček uvidí diváci v Le Grand Bornand poprvé v sezoně také oblíbené závody s hromadným startem. Češi budou chtít navázat na dobré výkony zejména z Hochfilzenu, kde skončila Markéta Davidová dvakrát na stupních vítězů. Ale ještě předtím jdou na start muži. Přímý přenos sprintu biatlonistů na 10 kilometrů sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 14:00.

V Le Grand-Bornand se oproti předchozím dvěma SP představí čtyři ženy a stejný počet mužů české reprezentace. Mikuláš Karlík se zúčastní IBU Cupu v Itálii, Tereza Voborníková se bude připravovat na další závody v Česku.

První dojmy z letošního Annecy jsou zatím rozpačité. Plusové teploty, déšť a pomalá trať. Nikterak famózní vyhlídky.

"Myslím si, že se bude trať mydlit a bude ledovatá. Loni se mi tu nejezdilo úplně dobře, tak doufám, že to letos pojede líp," hlásil svazovému webu Jakub Štvrtecký.

Češi v akci:

Michal Krčmář (7), Jakub Štvrtecký (51), Tomáš Mikyska (60), Jonáš Mareček (95).

Ten neudržel osmou pozici z hochfilzenského sprintu, ve stíhačce musel na osm trestných kol a propadl se na konec třetí desítky. 

Nakonec ho o jedno místo předstihl i reprezentační kolega Tomáš Mikyska, který startoval jako sedmatřicátý a své jediné dvě chyby udělal až při závěrečné položce. V Annecy si stejně jako Jonáš Mareček odbude svoji premiéru.

Jak je na tom Michal Krčmář? Navzdory třem lapsům na střelnici se posunul ve stíhacím závodě SP v Hochfilzenu o tři místa na 12. příčku. A litoval chyb na střelnici.

"Necítím se úplně uvolněný, nejde to samo. Jsou to hrozně upracované rány, bojuju s tím. Furt jsme na začátku sezony a věřím, že se s tím poperu a půjde to nahoru," řekl v rozhovoru pro ČT sport. V Kontiolahti byl týden předtím ve sprintu třiadvacátý.

Stíhací závod vyhrál suverénně Nor Johannes Thingnes Bö, jenž v této sezoně v součtu se štafetami ovládl už šestý závod za sebou. Vyrovnal tak svůj rekord z roku 2019. Pokračuje ve vítězné cestě, kterou odstartoval po 12. místě v úvodním vytrvalostním závodě v Kontiolahti.

A ve sprintu se ostatně radoval také loni v Annecy, kde byl Krčmář až na 48. místě. Do následné stíhačky (30. místo) se tehdy kvalifikoval jako jediný český reprezentant.

Čeští biatlonisté zatím celkově získali ve Francii dvě medaile. V roce 2013 byl ve sprintu druhý Ondřej Moravec a následně o šest let později byla třetí Markéta Davidová.

Z Annecy se závodníci rozjedou na vánoční svátky. Po nich přijde na řadu tradiční exhibice v německém Gelsenkirchenu. Po lednových zastávkách na Pokljuce, v Ruhpoldingu a Anterselvě přijde začátkem února na řadu mistrovství světa v Oberhofu.

Zdroj
ČT sport, ČTK, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články