Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Servisu biatlonistů vypomáhá v Annecy trenér Vítek. Ještě si za ty roky něco pamatuju, směje se

S menšími změnami se do Annecy na třetí díl elitní série vydali čeští biatlonisté. Místo deseti jelo "pouze" osm závodníků – čtyři muži i stejný počet žen. Do týmu servismanů, který se stará hlavně o lyže, navíc přibyl na tuto zastávku nový člen, jinak trenér Zdeněk Vítek. Jak k tomu došlo? Přímé přenosy ze SP sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Servisákům pomáhá na SP trenér Vítek

Reprezentační tým přijel do Annecy na SP s menším počtem závodníků ve srovnání s Finskem i Rakouskem. Trenéři Michael Málek a Egil Gjelland se domluvili, že Mikuláše Karlíka pošlou na italskou zastávku nižšího IBU Cupu do Ridnaun a Terezu Voborníkovou připravovat se domů. 

"Složení závodů je takové, že se tu nejedou žádné týmové závody, jako štafety. Zvolili jsme to tak, že jednoho kluka jsme poslali porovnat se na IBu Cup s ostatními, protože bohužel není úplně kde to protočit a aspoň zjistíme jejich výkonnost v porovnání," vysvětloval Málek v rozhovoru pro ČT sport.

Tým navíc dostal "nového" servismana. Řeč je o trenéru Zdeňku Vítkovi. "Bleky přijel na výpomoc. Samozřejmě se každá ruka hodí, na roztestování čím víc lidí, tím líp," dodal Málek.

Trenéři Egil Gjelland a Zdeněk Vítek
zdroj: ČT sport

Vítka oslovil sportovní ředitel svazu Ondřej Rybář. "Řekl, jestli bych se nechtěl podívat na Světový pohár. Já říkal, že před Vánoci potřebuju zhubnout, tak jsem vyrazil," usmíval se Vítek.

V Annecy je jako rezervní servisák a po atmosféře SP se mu už stýskalo. "Zbytečně moc jsem strávil před televizí, tak jsem si řekl, že je na to lepší koukat z reálu."

Potěšil ho stav týmu. "Ten je asi dobrý, nikdo není nemocný, což je důležité. Řekl bych, že je tady docela veselá nálada, protože se všichni těší domů na Vánoce," pokračoval Vítek.

Najíždět lyže je ale pro něj trochu náročné. "Protože u nás ještě nebyl sníh. Předtím, než jsem vyjel, jsem byl třikrát na lyžích. Ale něco si za ty roky pamatuju, ještě to jde."

Novým šéfem servismanů je od startu sezony Nor Ole Björn Tretterud a za broušení lyží je zodpovědný Rakušan Benjamin Eder.

"Jsou to cizinci, musíme mluvit anglicky, což je asi největší problém. Jinak jsou v pohodě," těšilo Vítka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články