Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Fourcade ve sprintu zlomil hůl, i tak byl spokojený. Co udělal Bö víc? nechápal Fillon Maillet

Jestliže chce Martin Fourcade pomýšlet na zisk velkého křišťálového glóbu, musí vyhrávat. Jednoduché počty. Jenže zatímco Johannesi Böovi se to ve sprintu v Novém Měste na Moravě opravdu podařilo a ve svém stíhání tak pokračuje zvesela dál, Francouz se musel spokojit se šestým místem. Co rozhodlo? Vedle chyby na střelnici i problém na trati. Fourcade totiž zlomil hůl.

Francouzský biatlonista Martin Fourcade
zdroj: ČTK/DPA autor: Hendrik Schmidt

Ještě před pátečním sprintem Světového poháru měl Fourcade náskok na Johannese Böa 98 bodů. Jenže suverénní Nor zvítězil, kdežto Fourcade dojel až šestý.

Jeho vedení v boji o velký křišťálový glóbus se tím ztenčilo o 22 bodů. Na konci sezony se navíc dva nejhorší výsledky z celého ročníku SP škrtnou.

Závod přitom začal pro hvězdného Francouze nadějně, když na položce vleže sestřelil všech pět terčů. Jenže...

"Ano, odstartoval jsem dobře," řekl Fourcade. V úvodu druhého kola se mu ale podařilo zlomit hůl.

"Čekal jsem dlouho na někoho z týmu, než mi dá novou," dodal jednatřicetiletý biatlonista. "Takže jsem trochu zklamaný. Pocity jsem jinak měl dobré," doplnil.

I přesto byl nakonec za šesté místo rád. "I navzdory okolnostem to byl pěkný závod," uvedl Fourcade, který nepojede sobotní štafetu, aby nabral síly na nedělní masák.

Do první desítky se vedle něj vešli tři týmoví kolegové, kteří tak potvrdili francouzskou suverenitu. Quentin Fillon Maillet, druhý muž celkového pořadí SP, skončil na stříbru.

Na rovněž střelecky bezchybného Böa ztratil necelých 23 vteřin. "Myslel jsem si, že zvítězím," přiznal Fillon Maillet.

"Nevím, co udělal Johannes víc, než já. Jsem spokojený, ale také trochu zklamaný. Kdybych jel takhle v Anterselvě, jsem mistrem světa.

Sedmadvacetiletý Francouz se tím v myšlenkách vrátil ke sprintu a závodu s hromadným startem v jižním Tyrolsku, kde skončil dvakrát na stříbře.

Osmý dojel i s dvěma chybami Simon Desthieux, mistr světa ze stíhačky v Anterselvě Emilien Jacquelin byl desátý.

Zdroj
ČT sport, L'Équipe

Hlavní zprávy

Nejčtenější články